Друштво

Жеља из дјетињства
кроји планове

Током четири године средње школе, кроз коју сам стекла звање пословно – правног техничара, у мени се искристалисала љубав према књиговодству и маркетингу, али ћу због жеље коју гајим од малих ногу, прво покушати да упишем Полицијску академију.

Планови су то ученице генерације за четворогодишња занимања Стручне и техничке школе Сузане Пријевић која је свој труд и континуиран рад крунисала ласкавом титулом ученика генерације.

Усвајање знања било је, како је истакла Пријевићева, њена главна водиља у средњошколским клупама.

– Највише сам се залагала да усавршим знање, све четири године сам пролазила одличним успјехом, а у почетку, нисам настојала да радим само како бих постала ученик генерације. Окидач за додатни труд ка тој титули био је успјех у првом разреду. Прву годину сам завршила одличним успјехом и од тада сам настојала да покажем, првенствено самој себи, да могу да постигнем ту титулу – казала је Пријевићева додавши да има и мотивацију за даље напредовање.

– Моја велика жеља је да упишем полицијску академију. Та жеља се искристалисала још док сам била дијете и не јењава ни данас. Ако не успијем у тој намјери, свакако планирам да наставим усавршавање у својој струци. Ту се у првом реду истиче моја љубав према књиговодству и маркетингу, тако да бих своје усавршавање усмјерила ка томе, а уједно било би спајање нечег што волим да радим и сматрам корисним – казала је ова донедавно средњошколка.

Током средње школе, Пријевићева је била активна и у ваннаставним активностима и секцијама, те је своју школу представљала на школским, градским и регионалним такмичењима.

– Била сам укључена у новинарску и одбојкашку секцију, додатно изучавала православну вјеронауку, те енглески и њемачки језиг. Сигурно ћу памтити и учешће на такмичењима из економије, гдје сам заузела друго и треће мјесто у регији. Такође, памтићу и учешће на такмичењу из демократије, на којима смо освојили прва мјеста и на школском и регионалном такмичењу – објаснила је Пријевићева додавши да би по завршетку школовања жељела да живи у Дервенти или у неком дијелу РС.

– Вољела бих по завршетку школовања да живим у Дервенти, свакако сам размишљала о томе, али наравно и у другим дијеловима Српске. Мислим да ми млади имамо могућности за лијеп живот овдје, само што су тренутно трендови ти који нас одводе у иностранство – оцијенила је Пријевићева.

Успомене

Средњошколско образовање расадник је успомена за читав живот, па ће и овој ученици дружења са другарима бити у најљепшим успоменама.

– Највише ће ми остати у сјећању друштво, а највише јединствених тренутака мислим да смо доживјели на екскурзији, која ће имати посебно мјесто у мојим успоменама – рекла је Сузана Пријевић која памти и савјете професора који су јој, како је признала, посебно драгоцјени.

Related posts

ДЕРВЕНЋАНИ ДРУГИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

admin

Радост празника осјетило
130 угрожених породица

Derventski List

Више градских улица
сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još