Друштво

Жеља из дјетињства
кроји планове

Током четири године средње школе, кроз коју сам стекла звање пословно – правног техничара, у мени се искристалисала љубав према књиговодству и маркетингу, али ћу због жеље коју гајим од малих ногу, прво покушати да упишем Полицијску академију.

Планови су то ученице генерације за четворогодишња занимања Стручне и техничке школе Сузане Пријевић која је свој труд и континуиран рад крунисала ласкавом титулом ученика генерације.

Усвајање знања било је, како је истакла Пријевићева, њена главна водиља у средњошколским клупама.

– Највише сам се залагала да усавршим знање, све четири године сам пролазила одличним успјехом, а у почетку, нисам настојала да радим само како бих постала ученик генерације. Окидач за додатни труд ка тој титули био је успјех у првом разреду. Прву годину сам завршила одличним успјехом и од тада сам настојала да покажем, првенствено самој себи, да могу да постигнем ту титулу – казала је Пријевићева додавши да има и мотивацију за даље напредовање.

– Моја велика жеља је да упишем полицијску академију. Та жеља се искристалисала још док сам била дијете и не јењава ни данас. Ако не успијем у тој намјери, свакако планирам да наставим усавршавање у својој струци. Ту се у првом реду истиче моја љубав према књиговодству и маркетингу, тако да бих своје усавршавање усмјерила ка томе, а уједно било би спајање нечег што волим да радим и сматрам корисним – казала је ова донедавно средњошколка.

Током средње школе, Пријевићева је била активна и у ваннаставним активностима и секцијама, те је своју школу представљала на школским, градским и регионалним такмичењима.

– Била сам укључена у новинарску и одбојкашку секцију, додатно изучавала православну вјеронауку, те енглески и њемачки језиг. Сигурно ћу памтити и учешће на такмичењима из економије, гдје сам заузела друго и треће мјесто у регији. Такође, памтићу и учешће на такмичењу из демократије, на којима смо освојили прва мјеста и на школском и регионалном такмичењу – објаснила је Пријевићева додавши да би по завршетку школовања жељела да живи у Дервенти или у неком дијелу РС.

– Вољела бих по завршетку школовања да живим у Дервенти, свакако сам размишљала о томе, али наравно и у другим дијеловима Српске. Мислим да ми млади имамо могућности за лијеп живот овдје, само што су тренутно трендови ти који нас одводе у иностранство – оцијенила је Пријевићева.

Успомене

Средњошколско образовање расадник је успомена за читав живот, па ће и овој ученици дружења са другарима бити у најљепшим успоменама.

– Највише ће ми остати у сјећању друштво, а највише јединствених тренутака мислим да смо доживјели на екскурзији, која ће имати посебно мјесто у мојим успоменама – рекла је Сузана Пријевић која памти и савјете професора који су јој, како је признала, посебно драгоцјени.

Related posts

Народна библиотека поклања
дамама бесплатну чланарину

Derventski List

Због радова у главној улици
повремени прекиди у водоснабдијавању

Derventski List

Награда као доказ исправне пословне политике

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još