Друштво

Закували посавски котлић
на Козари и освојили награду

Екипа кулинарских техничара Стручне и техничке школе, у саставу Ивана Новић, Жељка Шогоровић и Анђела Ђекић, освојила је друго мјесто на гастро такмичењу које је одржано протекле недјеље на Мраковици у оквиру манифестације „Дани зиме на Козари“.

Дервентски ђаци у пратњи професорица Грозде Вуковић, Гордане Перић и Маје Мојевић, у конкуренцији шест средњих школа, припремали су посавски котлић, који је према оцјени жирија заслужио другу награду.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић, која је уз професоре и ђаке пратила такмичарску екипу школе, казала је да су дервентски ученици редовни учесници туристичке манифестације на Мраковици.

– Веома смо поносни на наше ђаке и задовољни смо њиховим успјехом међу угоститељским школама из Добоја, Градишке, Новог Града, Костајнице и Приједора. Наши ђаци су показали стручност и то нам свима служи на понос – казала је Јовићева додавши да је такмичењу претходила припрема екипе у школском ресторану.

– Читав период припреме и само учешће на такмичењу пратила је позитивна атмосфера. Учешће на такмичењима је важан сегмет образовања, јер код ученика развија такмичарски дух, а награда је само потврдила озбиљан приступ савладавању знања у кулинарској струци – нагласила је директорица.

Професорица практичне наставе Маја Мојевић казала је да су ученици били веома мотивисани да се покажу у најбољем свјетлу.

– Пракса је важан дио образовања кулинарских техничара којој посвећујемо велику пажњу, па у ресторану наше школе припремамо различита јела, између осталог и чорбу са којом смо се и представили на Козари. Такмичење је протекло у одличној атмосфери и веома смо задовољни постигнутим успјехом – казала је Мојевићева.

Радост због освојене награде не крију ни ученици.

– Трудили смо се да искористимо знање које смо понијели из школе и током припрема за такмичење и да направимо што бољу чорбу. Кували смо три часа и сво то вријеме имали смо подршку другара и професора који су нас бодрили – рекла је Новићева из одјељења IV-5.

„Дани зиме на Козари“

Привредно – туристичка манифестација „Дани зиме на Козари“ одржана је платоу Мраковице 17. пут окупивши средње школе, ловачка и извиђачка удружења, те мноштво посјетилаца из читаве Републике Српске.

Related posts

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ДЕФИЦИТАРНИХ ЗАНИМАЊА У УТОРАК

admin

Дувански дим са 4.000 штетних
материја непријатељ организма

Derventski List

Осињска школа
богатија за 19 првачића

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još