Друштво

Закували посавски котлић
на Козари и освојили награду

Екипа кулинарских техничара Стручне и техничке школе, у саставу Ивана Новић, Жељка Шогоровић и Анђела Ђекић, освојила је друго мјесто на гастро такмичењу које је одржано протекле недјеље на Мраковици у оквиру манифестације „Дани зиме на Козари“.

Дервентски ђаци у пратњи професорица Грозде Вуковић, Гордане Перић и Маје Мојевић, у конкуренцији шест средњих школа, припремали су посавски котлић, који је према оцјени жирија заслужио другу награду.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић, која је уз професоре и ђаке пратила такмичарску екипу школе, казала је да су дервентски ученици редовни учесници туристичке манифестације на Мраковици.

– Веома смо поносни на наше ђаке и задовољни смо њиховим успјехом међу угоститељским школама из Добоја, Градишке, Новог Града, Костајнице и Приједора. Наши ђаци су показали стручност и то нам свима служи на понос – казала је Јовићева додавши да је такмичењу претходила припрема екипе у школском ресторану.

– Читав период припреме и само учешће на такмичењу пратила је позитивна атмосфера. Учешће на такмичењима је важан сегмет образовања, јер код ученика развија такмичарски дух, а награда је само потврдила озбиљан приступ савладавању знања у кулинарској струци – нагласила је директорица.

Професорица практичне наставе Маја Мојевић казала је да су ученици били веома мотивисани да се покажу у најбољем свјетлу.

– Пракса је важан дио образовања кулинарских техничара којој посвећујемо велику пажњу, па у ресторану наше школе припремамо различита јела, између осталог и чорбу са којом смо се и представили на Козари. Такмичење је протекло у одличној атмосфери и веома смо задовољни постигнутим успјехом – казала је Мојевићева.

Радост због освојене награде не крију ни ученици.

– Трудили смо се да искористимо знање које смо понијели из школе и током припрема за такмичење и да направимо што бољу чорбу. Кували смо три часа и сво то вријеме имали смо подршку другара и професора који су нас бодрили – рекла је Новићева из одјељења IV-5.

„Дани зиме на Козари“

Привредно – туристичка манифестација „Дани зиме на Козари“ одржана је платоу Мраковице 17. пут окупивши средње школе, ловачка и извиђачка удружења, те мноштво посјетилаца из читаве Републике Српске.

Related posts

„Троловци“ данас у посјети Градској управи

admin

ПОЧИЊЕ КУРС ПЛЕТЕЊА У БИБЛИОТЕЦИ

admin

Ратари жању губитке

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još