Друштво

Занимљиве презентације
зачиниле Дан отворених врата

Мултимедијалним и практичним презентацијама ученици и професори Средњошколског центра „Михајло Пупин“ пожељели су данас добродошлицу генерацији будућих средњошколаца током Дана отворених врата.

Ова активност, коју ученици заједно са својим професорима проводе у оквиру „Пројекта седмица“ прилика је за све ученике основних дервентских школа, али и друге заинтересоване, да се информишу о раду и обавезама у оквиру потенцијалних будућих занимања, али и ваннаставних активности.

Осим „центара активности“ кроз које су презентована понуђена занимања, основци су имали прилику и да испрате дио квиза у организацији географске секције.

– Током три часа колико је трајала реализација Дана отворених врата, наша школа је била мјесто стручних презентација актива српског језика, страних језика, природних и друштвених наука, електро-актива, практичне наставе, фотографске и филмске секције, географске секције, Пупинових физичара. Презентацију су одржали и професори у струци мехатроника у CNC центру, а догађај је додатно уприличен наступом хора – казали су из ове школе.

У школску 2023/2024. годину у овој школи предвиђен је упис шест одјељења, односно 136 ученика, и то у по једно одјељење гимназије општег и друштвено – језичког смјера са по 20 ученика, техничара информационих технологија, техничара електроенергетике,  техничара мехатронике по 24 ученика, те комбиновано одјељење електричар – електроинсталатер и ауто – електричар са по 12 ученика у оба смјера.

Дан отворених врата инспирисало је и ученика ове школе Милана Ђујића из чијег пера су потекли стихови:

„Бијеше у школи, пуној ђака,

Школи без мржње и ината,

Бијеше у школи,

Дан отворених врата.

Дођоше ђаци видјети себе,

Себе за пола године,

Шта би их занимало,

Чиме да се баве, шта да чине.

Видјеше разне предмете,

Рад, учење и забаву,

Гледаше којим знањем,

Ће испунити своју главу.

Разгледаше и слушаше,

Професоре, представнике,

Видјеше и упознаше,

Замјену за наставнике.

Није битно, уопште,

Шта ће ко да упише,

Како рече директорица

„Знања никада није превише“.

Бијеше у школи, „Михајло Пупин“,

Школи ученика без ината,

Бијеше у школи,

Дан отворених врата.”

Related posts

Идућих дана хладно са повременим снијегом

admin

Одвоз отпада помјерен са четвртка на петак

admin

ИНФЕКЦИЈЕ ПУНЕ АМБУЛАНТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još