ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Заслужни Дервенћани
награђени „Дервентским срцем“

Свечаном додјелом признања „Дервентско срце“ данас је завршено овогодишње издање манифестације која је у протеклих седам дана друштвену сцену града обогатила мноштвом културних садржаја.

Признање „Дервентско срце“, које ИМИЦ „Заједно“ додјељује истакнутим Дервенћанима, ове године понијеле су чланице хора „Мозаик“ Олгица Баруновић, Февзија Хасичевић и Софија Ножица, затим Мидхат Алић, Томислав Цвитанушић, Раденка Ђекић Марић, Анкица и Маријан Кљајић, Војислав Новић, те Драган Кокановић и Шаховски клуб „Дервента“.
Предсједница ИМИЦ-а Јасмина Радановић казала је да је иза ове организације још једна успјешна седмодневна манифестација.
-Од 22. до 29. јула приредили смо промоције књига, изложбе фотографија и ликовних радова, омаж једној преминулој пјесникињи и данас смо на завршној манифестацији додјелили „Дервентско срце“ заслужним Дервенћанима – казала је Радановићева додавши да је Дервента позната по великом срцу и доброти својих градјана, те солидарности.
Градоначелник Дервенте Милорад Симић рекао је да манифестацију „Дервентско срце“ треба цијенити и његовати.
-Ја сам међу првима добио признање „Дервентско срце“ и када ме питају за шта се борим, кажем им да се борим да будем нормалан и сматрам да сви требамо његовати добро. Није мало 16 година колико ова манифестација траје и није мала ствар добити срце једног града – рекао је Симић.
Књижевник Војислав Новић захвалио се свима који су одлучили да „Дервентско срце“ припадне и њему.
-Овај догађај ме подсјећа на догађаје и људе са којима сам радио и живио – истакао је Новић који је аутор десетак књига.
Добитница признања је и истакнута Дервенћанка Раденка Марић која живи у САД-у.
-У Дервенту, град којим волим, долазим у посјету брату који овдје живи. Ја сам у Дервенти ишла у музичку школу, затим средњу медицинску, а послије технолошког факултета у Београду, отишла сам у Јапан гдје сам магистрирала и докторирала. Сада образујем велики број студената, који шире науку и културу – казала је Марићева, наводећи да је за њу Дервента појам љубави, припадности и дружења.

Анкица и Маријан Кљајић казали су да их је признање обрадовало.
-Веома смо срећни и захвални, а признање ћемо настојати и да оправдамо. Кроз претходни период настојали смо да будемо уз људе, помогнемо колико је у нашој моћи, а најважније од свега да смо то чинили од срца. Признање свакако обрадује, па тако и нас – казала је Кљајићева.
Завршницу манифестације у Центру за културу пратио је и богат културно – умјетничко програм у којем су наступили хор „Мозаик“ и рецитатор Фадил Пелесић, а свечаности су присуствовали и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, добитници признања „Дервентско срце“ у претходном периоду и други гости.

Related posts

ДОНЕСЕНА НОВА НАРЕДБА О РЕГУЛИСАЊУ РАДНОГ ВРЕМЕНА

admin

ПУНИХ 38 ГОДИНА ЂАЦИМА ПРЕНОСИЛА ПРВА ЗНАЊА

admin

ДОНОСИМО ПРЕЛИМИНАРНУ РАНГ ЛИСТУ СТИПЕНДИСТА ОПШТИНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još