Друштво

Успјешну годину употпунило
12 пројеката и микро – бизнис

Захваљујући подршци Омладинске банке у Дервенти је у овој години успјешно покренуто 12 пројеката младих и микро бизнис, а носиоци позитивних идеја данас су са представницима фондације „Мозаик“ сумирали годину.

Омладинска банка у Дервенти успјешно дјелује већ двије године, а да данас је потписивањем анекса меморандума о по сарадњи између Градске управе и „Мозаика“ обезбијеђа подршка за микро – бизнисе за додатних 3.000 марака.

Координатор програма Омладинске банке Хелена Креча истакла је партнерством града Дервента и Омладинске банке која дјелује у оквирима фондације „Мозаик“.

– Омладинска банка у Дервенти ове године је подржала 12 пројеката, што је за седам више него годину раније. Реализован је и један микро – бизнис под називом „Код архитект“ Стефана Куцурског, а поред тога додатним грантом смо подржали органску производњу чаја Драгане Дувњак – рекла је Креча додавши да је пројекте Омладинске банке подржало дупло више донатора, а ангажован је и већи број волонтера.

Осим подршке реализацији пројеката, Омладинска банка попуњава и своје редове, па је расписан трећи позив за нове чланове одбора.

– Надамо се да ће и наредна година бити прилика да реализујемо још идеја и уљепшамо наш град – рекла је члан одбора Андреа Милановић.

Захваљујући подршци Омладинске банке у току 2023. године СКУД „Дервента“ успјешно је реализовао три пројекта.

– Уређење сале за пробе, израда опанака и набавка нових комада ношње су јако важни за све наше чланове и у плодовима рада Омладинске банке и наших волонтера уживаће сви чланови – казала је чланица СКУД-а Милица Никић, а Стефану Куцурском, аутору микро – бизниса много значи подршка.

– Све иде и боље него што сам замислио, а првобитна идеја је била да радим за друге клијенте и да развијам своју апликацију коју се надам да ћу пласирати сљедеће године – рекао је Куцурски.

Замјеник градоначелника Синиша Јефтић истакао је задовољство досадашњом сарадњом са фондацијом „Мозаик“.

– Омладинска банка јепримјер позитивне праксе за добробит младих, а локална заједница наставиће да подстиче активизам – рекао је Јефтић.

Омладинска банка Дервента у 2024. годину обезбиједиће средства за сваки пројекат у износу од 1.800 КМ, док ће ауторима микро – бизниса поред основних 2.000 КМ послије шест мјесеци пословања бити доступно још 3.000 КМ.

Related posts

Сајам „Књига из блока“ 16. и
17. новембра имаће хуману ноту

Derventski List

Градоначелника посјетили
чланови словеначког тима ЕУФОР-а

Derventski List

Благовијести обасјале Стару цркву

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još