Друштво

Заједничким снагама
очистили гробље Бегов гај

Мјештани Горњe Лупљаницe организовали су протекле суботе акцију чишћења гробља „Бегов гај“ уклонивши ситно дрвеће и растиње, те старо стабло ораха у централном дијелу гробља.

Послове је обављало десет Лупљаничана, а дио мјештана акције се придружио новчаним прилозима.

– Гробље је и раније редовно одржавано, коси се трава и растиње, али дио око ограде слабо је одржаван. Због тога смо организовали ову акцију како бисмо очистили дио иза ограде, те оборили ситно дрвеће – рекао је предсједник Савјета Мјесне заједнице Горња Лупљаница Драган Јошић, док је предсједник одбора за уређење гробља Ново Брестовац најавио нову акцију.

– Планирамо да се организујемо да покупимо смеће које се налази иза ограде, те тако цијели амбијент учинимо љепшим – рекао је Брестовац уз којег су у акцији учествовали и Драгољуб Брестовац, Миланка Брестовац, Драган Јошић, Дамир Кљајић, Драгољуб Кљајић, Јеленко Кљајић, Марица Кљајић, Станкојка Кљајић и Радиша Тешић.

Акцију су новчано подржали Зоран Брестовац, Зорица Брестовац, Драго Брестовац, Даринка Јошић, Раде Кљајић, Санела Тешић Ковачевић, Жељка Тешић Панић и Даринка Николић.

Одбор за уређење гробља Бегов гај формиран је у децембру прошле године, те брине о одржавању гробља, одлагању и одвозу смећа, одржавању и асфалтирању пута, довођењу воде и струје, те изградњи паркинга, надстрешнице за задушни ручак, а у будућности и капеле.

Related posts

Кућа знања већ 109 година

admin

По први пут електронски
упис првачића

Derventski List

ЛОВ НА ДИВЉАЧ У ПУНОМ ЈЕКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još