Друштво

Заједничким снагама
очистили гробље Бегов гај

Мјештани Горњe Лупљаницe организовали су протекле суботе акцију чишћења гробља „Бегов гај“ уклонивши ситно дрвеће и растиње, те старо стабло ораха у централном дијелу гробља.

Послове је обављало десет Лупљаничана, а дио мјештана акције се придружио новчаним прилозима.

– Гробље је и раније редовно одржавано, коси се трава и растиње, али дио око ограде слабо је одржаван. Због тога смо организовали ову акцију како бисмо очистили дио иза ограде, те оборили ситно дрвеће – рекао је предсједник Савјета Мјесне заједнице Горња Лупљаница Драган Јошић, док је предсједник одбора за уређење гробља Ново Брестовац најавио нову акцију.

– Планирамо да се организујемо да покупимо смеће које се налази иза ограде, те тако цијели амбијент учинимо љепшим – рекао је Брестовац уз којег су у акцији учествовали и Драгољуб Брестовац, Миланка Брестовац, Драган Јошић, Дамир Кљајић, Драгољуб Кљајић, Јеленко Кљајић, Марица Кљајић, Станкојка Кљајић и Радиша Тешић.

Акцију су новчано подржали Зоран Брестовац, Зорица Брестовац, Драго Брестовац, Даринка Јошић, Раде Кљајић, Санела Тешић Ковачевић, Жељка Тешић Панић и Даринка Николић.

Одбор за уређење гробља Бегов гај формиран је у децембру прошле године, те брине о одржавању гробља, одлагању и одвозу смећа, одржавању и асфалтирању пута, довођењу воде и струје, те изградњи паркинга, надстрешнице за задушни ручак, а у будућности и капеле.

Related posts

И овог љета размјена уџбеника у библиoтеци

Derventski List

Око славске свијеће окупити само породицу

admin

За три године даровали 862 дозе крви

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još