Друштво

Излазак полиције код мањих незгода 100 КМ

Помоћник министра саобраћаја и веза за друмски саобраћај Републике Српске Драган Станимировић објаснио је да је измјенама и допунама Закона о безбједности саобраћаја, чији је нацрт усвојила Народна скупштина РС, предвиђено да је лице које тражи излазак полиције на терен у случају саобраћајних незгода са мањом материјалном штетом, дужно да плати 100 КМ.

– Излазак полиције се наплаћује у случајевима када се ради о мањој материјалној штети, односно штети до 500 КМ. У таквим случајевима нема потребе за изласком полиције на терен јер су учесници дужни да попуне Европски извјештај о саобраћајној незгоди који су обавезни имати у свом возилу. Самим тим не оптерећују саобраћајну полицију и не стварају гужве у саобраћају – рекао је Станимировић.

Он је додао да то није у довољној мјери заступљено, те да је циљ Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о безбједности саобраћаја да се плаћањем изласка полиције на терен подстакне попуњавање извјештаја.

Нацрт овог закона предвиђа и регулисање употребе личних превозних средстава попут тротинета, бицикала и хаверборда.

Постојећи Закон о безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске усвојен је 2011. године гдје су у претходном периоду уочени одређени недостаци недоречености. Станимировић истиче да је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о безбједности саобраћаја Републике Српске регулисао ову материју на најбољи могући начин.

– Доста рада и труда је уложено у претходном периоду да ову материју регулишемо на најбољи могући начин, која нигдје у региону није дефинсана – напомиње Станимировић.

http://www.rtrs.tv

Related posts

ЈУБИЛАРНИ 25. КОНЦЕРТ СКУД „ДЕРВЕНТА“ НА ПОКЛОН

admin

СШЦ „МИХАЈЛО ПУПИН“: РЕЗУЛТАТИ ЈУНСКОГ УПИСНОГ РОКА

admin

СТОМАТОЛОГУ СЕ ЈАВЉАЈУ ТЕК КАДА ЗАГУСТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još