Новости

Интензивно опремањe
новог Ватрогасног дома

Интензивно опремање новоизграђеног Ватрогасног дома наставља се увођењем систем гријања вриједног око 42.000 марака, а овај посао повјерен је предузећу „Боро – терм“ из Добоја, а недавно је набављено и десет гаражних врата.

Уговор са представником ове фирме потписао је протеклог петка градоначелник Милорад Симић истакавши да је инсталирање гријања у новом Ватрогасном дому корак ближе ка томе да дервентски ватрогасци – спасиоци уселе у новоизграђени објекат.

– У Ватрогасни дом смо до сада уложили око милиона марака. Недавно је завршена набавка десет гаражних врата, а у току је прибављање опреме и намјештаја. Надам се да ће Цивилна заштита Републике Српске дијелом учествовати у овом послу – рекао је Симић.

Инсталација гријања у  Ватрогасном дому требало би да буде завршена за два мјесеца.

Старјешина Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице Славен Пијетловић потврдио је да у току завршна фаза изградње новог Ватрогасног дома и да је извијесно да ће ватрогасци – спасиоци врло брзо уселити у овај објекат.

– Завршена је набавка гаражних врата у износу око 49.000 KМ, а слиједи и изградња система гријања. Преостало је још да се проведе процедура набавке система везе и намјештаја и тиме се заокружује опремање – додао је Пијетловић нагласивши да ће послије стављања у функцију новог Ватрогасног дома рад ове јединице бити додатно унапријеђен.

– Новим савременим ватрогасно – спасилачким домом биће створени сви предуслова за ефикасно дјеловање ватрогасно – спасилачке јединице која ће моћи још боље да одговори на све захтјеве у погледу заштите од пожара и других опасности – поручио је Пијетловић.

Ватрогасни дом у Дервенти, чија изградња је почела 2020. године, састоји се од два дијела и то управне зграде на двије етаже и гаражног дијела, а послије стављања у функцију биће један од најмодернијих у Републици Српској.

Улица

Начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе Срђан Новић рекао је да у наредном периоду предстоји и рјешавање питања прилаза Ватрогасном дому из Жељезничке улице.

– Прилазна саобраћајница ће повезивати Ватрогасни дом са Жељезничком улицом и овај пројекат ћемо реализовати у предстојећем периоду – рекао је Новић.

Related posts

ЈЕДНОГЛАСНА ПОДРШКА БУЏЕТУ ЗА ИДУЋУ ГОДИНУ ОД 18,8 МИЛИОНА

admin

Прикупљено 112 доза крви

admin

Лист се са својом Дервентом
подигао из пепела

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još