Новости

Интензивно опремањe
новог Ватрогасног дома

Интензивно опремање новоизграђеног Ватрогасног дома наставља се увођењем систем гријања вриједног око 42.000 марака, а овај посао повјерен је предузећу „Боро – терм“ из Добоја, а недавно је набављено и десет гаражних врата.

Уговор са представником ове фирме потписао је протеклог петка градоначелник Милорад Симић истакавши да је инсталирање гријања у новом Ватрогасном дому корак ближе ка томе да дервентски ватрогасци – спасиоци уселе у новоизграђени објекат.

– У Ватрогасни дом смо до сада уложили око милиона марака. Недавно је завршена набавка десет гаражних врата, а у току је прибављање опреме и намјештаја. Надам се да ће Цивилна заштита Републике Српске дијелом учествовати у овом послу – рекао је Симић.

Инсталација гријања у  Ватрогасном дому требало би да буде завршена за два мјесеца.

Старјешина Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице Славен Пијетловић потврдио је да у току завршна фаза изградње новог Ватрогасног дома и да је извијесно да ће ватрогасци – спасиоци врло брзо уселити у овај објекат.

– Завршена је набавка гаражних врата у износу око 49.000 KМ, а слиједи и изградња система гријања. Преостало је још да се проведе процедура набавке система везе и намјештаја и тиме се заокружује опремање – додао је Пијетловић нагласивши да ће послије стављања у функцију новог Ватрогасног дома рад ове јединице бити додатно унапријеђен.

– Новим савременим ватрогасно – спасилачким домом биће створени сви предуслова за ефикасно дјеловање ватрогасно – спасилачке јединице која ће моћи још боље да одговори на све захтјеве у погледу заштите од пожара и других опасности – поручио је Пијетловић.

Ватрогасни дом у Дервенти, чија изградња је почела 2020. године, састоји се од два дијела и то управне зграде на двије етаже и гаражног дијела, а послије стављања у функцију биће један од најмодернијих у Републици Српској.

Улица

Начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе Срђан Новић рекао је да у наредном периоду предстоји и рјешавање питања прилаза Ватрогасном дому из Жељезничке улице.

– Прилазна саобраћајница ће повезивати Ватрогасни дом са Жељезничком улицом и овај пројекат ћемо реализовати у предстојећем периоду – рекао је Новић.

Related posts

„ТРОЛОВЦИ“ УПИЈАЛИ ЗНАЊЕ ИЗ РОБОТИКЕ И БИОЛОГИЈЕ (ФОТО)

admin

ЦЕНТАР ГРАДА ОД 2. ЈУЛА ПОНОВО ШЕТАЛИШТЕ

admin

Јавна расправа о раду недјељом 7. децембра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još