ИЗДВОЈЕНОНовости

ИСПУЊЕНИ СВИ ЗАДАЦИ У БОРБИ СА КОРОНА ВИРУСОМ

Општински штаб за ванредне ситуације, те службе, јавна предузећа и установе спремно су испунили све задатке током пандемије корона вируса руководећи се препорукама и закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације.

Закључено је то на данашњој сједници Општинског штаба на којој су разматране активности проведене од 12. марта до 20. маја у вези са корона вирусом.

Како је истакнуто на сједници, један од најважнијих послова било је успостављање локалног карантина, а током читавог периода обавезе смјештања у карантин, простора у Терапијској заједници „Извор“ на Плехану био је довољан. Кроз карантин је прошло укупно 106 лица од који су 84 тестирана и сви налази били су негативни на корона вирус.

Здравствени надзор лица у карантину вршила је Хигијенско – епидемиолошка служба дервентског Дома здравља, а та установа је у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, реорганизовала рад, те одредила просторију за пријем и преглед пацијената код којих постоји сумња на инфекцију корона вирусом. Једно возило хитне помоћи искључиво је превозило лица код којих постоји сумња на инфекцију.

С обзиром на указану потребу, обављана је дезинфекција улица и јавних површина, у коју је поред, „Комуналца“ и Ватрогасне јединице, била укључена и пољопривредна механизација.

Ватрогасци су, осим тога, превозили хумантирану помоћ за потребе Црвеног крста, као и кревета и опрему за потребе карантина.

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације Милорад Симић рекао је да је много посла урађено у претходном периоду, сви задаци су испуњени, а кључ је била добра организација

– Према препорукама и упутствима Републичког штаба урадили смо доста посла и сматрам да смо се добро организовали – казао је Симић.

Related posts

ПОРОДИЦА ГИБАНИЦА ВАСКРС ДОЧЕКУЈЕ У ЗАВРШЕНОЈ КУЋИ

admin

Лопови украли Медаљу ослободиоца Брода из стана генерала Лисице

admin

Овјековјечена имена 35 погинулих бораца

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još