Друштво

Историја Балкана и пирамиде
заинтересовали бројне Дервенћане

Истраживач пирамида и мегалитних локација широм свијета и проналазач босанских пирамида др Семир Османагић вечерас је у Дервенти одржао предавање под називом „Балкан као средиште свијета – Енергија босанских пирамида“, а за које се, усљед огромног интересовања, тражила столица више.
Многобројни посјетиоци у Центру за културу имали су прилику да послушају Османагићева истраживања и ставове о историји Балкана и богатствима мегалитних локација.

-Готово све што нас уче о древној прошлости, поријеклу човјека, цивилизација и пирамида, је погрешно. Нажалост, нашу историју, балканских, односно хумских простора, писали су Рим, Ватикан, Беч, Лондон и Берлин и она је углавном погрешна. Нас 2.500 година освајају, нападају, отимају наше сировине и ресурсе. С друге стране, говорио сам о ономе што је вриједно, а што свијет у потпуности потцјењује и то су мегалитне локације на просторима Хрватске, БиХ, Македоније и Црне Горе и како те локације треба поштовати и поносити се њима и властитом историјом – рекао је Османагић додавши да су његова истраживања показала да пирамиде нису грађене само у Египту и Мексику, те да нису служиле као гробнице.

-Ми у 21. вијеку морамо одговорити на питање која је права сврха пирамида, ко их је правио, када, како и зашто. Оно што смо открили истражујући пирамиде у Високом јесте да су оне појачивачи енергија која се може вишеструко употребљавати – рекао је Османагић.
У оквиру вечерашњег предавања др Османагић промовисао је и друго издање књиге под називом „Моја прича“ које је свјетло дана угледало прије неколико дана.

Related posts

Тривићева се упознала са активностима Градског одбора УС

admin

Квалитетан и стручан приступ
знању употпуњен праксом

Derventski List

Завршна свечаност пројекта
„Растимо уз плес“ сутра

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još