Друштво

Историја Балкана и пирамиде
заинтересовали бројне Дервенћане

Истраживач пирамида и мегалитних локација широм свијета и проналазач босанских пирамида др Семир Османагић вечерас је у Дервенти одржао предавање под називом „Балкан као средиште свијета – Енергија босанских пирамида“, а за које се, усљед огромног интересовања, тражила столица више.
Многобројни посјетиоци у Центру за културу имали су прилику да послушају Османагићева истраживања и ставове о историји Балкана и богатствима мегалитних локација.

-Готово све што нас уче о древној прошлости, поријеклу човјека, цивилизација и пирамида, је погрешно. Нажалост, нашу историју, балканских, односно хумских простора, писали су Рим, Ватикан, Беч, Лондон и Берлин и она је углавном погрешна. Нас 2.500 година освајају, нападају, отимају наше сировине и ресурсе. С друге стране, говорио сам о ономе што је вриједно, а што свијет у потпуности потцјењује и то су мегалитне локације на просторима Хрватске, БиХ, Македоније и Црне Горе и како те локације треба поштовати и поносити се њима и властитом историјом – рекао је Османагић додавши да су његова истраживања показала да пирамиде нису грађене само у Египту и Мексику, те да нису служиле као гробнице.

-Ми у 21. вијеку морамо одговорити на питање која је права сврха пирамида, ко их је правио, када, како и зашто. Оно што смо открили истражујући пирамиде у Високом јесте да су оне појачивачи енергија која се може вишеструко употребљавати – рекао је Османагић.
У оквиру вечерашњег предавања др Османагић промовисао је и друго издање књиге под називом „Моја прича“ које је свјетло дана угледало прије неколико дана.

Related posts

Дервенћани да се
ослоне једни на друге

Derventski List

Послије прољећних
температура нагло захлађење

Derventski List

Божић носи посебну
искру породичне топлине

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još