ИЗДВОЈЕНОСпорт

Кадети и пионири „Текстилца“
понос клуба и града

Одлични резултати које су у прољећном дијелу сезоне забиљежили играчи двије селекције Омладинског погона Фудбалског клуба „Текстилац“ још су један примјер да је Дервента град спорта, а за младе фудбалске наде градоначелник Милорад Симић уприличио је данас пријем наградивши их комплетима тренерки.

Селекција кадета рођених 2007. и 2008. године који наступају у Другој лиги РС – група запад, те пионира, рођених 2009. године који се такмиче у Омладинској квалитетној лиги, до сада су у овом дијелу сезоне одиграли по 15 кола, биљежећи низове побједа, без иједног пораза.

Градоначелник је исказао задовољство улогом домаћина младима који показују да су спорт и здрав живот једини исправан пут, али и најбољи начин представљања свог града.

– Најмање што можемо да учинимо како бисмо подржали ову дјецу, која су свијетли примјер будућности града, јесте да из буџета издвојимо одређена средства, а ради се годишње о пола милиона марака. Ту говоримо и грантовима, финансирању тренинга и функционисања клубова, а током једне године издвојимо барем 100.000 КМ за пројекте изградње терена – рекао је Симић подсјетивши да примјер улагања у спортску инфраструктуру и недавно отворено игралиште на Чардаку.

– У овај спортски терен уложило смо око 200.000 КМ, а у наредних мјесец отворићемо и Партизаново игралиште. Важно је истаћи да смо око 100.000 КМ издвојили за инфраструктуру Фудбалског клуба „Текстилац“. То су свакако наше најбоље инвестиције, улагања у младе, њихово школовање и спорт – казао је градоначелник.

Координатор и тренер Омладинског погона „Текстилца“ Дејан Плиснић казао је да су селекције за које је уприличен пријем сачињене од веома талентованих играча.

– Пионири, играчи који су рођени 2009. године, играју Прву лигу РС односно Омладинску квалитетну лигу а то је подручје од Новог Града до Шамца, и ова лига окупља 19 клубова. Дјечаци који наступају за ову лигу овог прољећа одиграли су 15 утакмица са резултатом од 14 побједа и једним ремијем, док селекција кадета 2007. и 2008. игра Другу лигу РС и освојили су прво мјесто са 13 побједа и два неријешена резултата. Дакле, такође без иједног пораза. Ријеч је о дјечацима који су одлично тренирали не само ову посљедњу годину, а дио дјечака 2007. попуњавају и сениорску екипу гдје смо дефицитарни са играчима. Сада ћемо на даља такмичења ићи једнообразно обучени и то заиста много значи – казао је Плиснић истакавши да Омладински погон окупља око 200 дјечака распоређених у селекције од најмлађих рођених 2018. године до 2005. годишта.

Члан пионирске селекције Јован Плиснић казао је да ће овај гест подршке и нова опрема послужити као мотивација за још боље резултате.

– У „Текстилцу“ тренирам од шесте године и поносан сам на остварене резултате. Били смо спремни да заузмемо треће мјесто на табели, а да нисмо у овој полусезони имали ниједан пораз – истакао је Плиснић.

Шеснаестогодишњи Матеј Тадић који наступа у кадетској селекцији фудбалом игра већ десет година, а наступа и за сениорску селекцију свог клуба.

– Није било много тешко кад наступамо и играмо тимски, а изазовно свакако јесте. Када сам напунио 16 година постигао сам први го у Купу РС и тако постао најмлађи стријелац  рекао је Тадић.

Стадион

Издвојена средства у висини од 100.000 КМ искоришћена су у протеклом периоду за уградњу столарије, радове на хидроизолацији трибинска на Градском стадиону, а завршена је и изградња канализације, водоводна и електро мрежа, а на објекат је постављена и фасада.

Related posts

СИМИЋ НАЈАВИО КАНДИДАТУРУ ЗА НОВИ МАНДАТ

admin

По први пут електронски
упис првачића

Derventski List

Занатлије послују на стакленим ногама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još