Новости

Казну могуће платити
електронски на лицу мјеста

Законом о измјенама и допунама Закона о прекршајима Републике Српске, који је ступио на снагу 17. октобра, предвиђена је могућност да окривљена лица новчану казну и трошкове могу платити електронски, на мјесту извршења прекршаја.

– Окривљена лица новчану казну и трошкове платног промета, према новом закону, могу платити електронски, уз коришћење ПОС терминала (стандардно или бесконтактно плаћање) на мјесту извршења прекршаја код овлашћеног службеника, у полицијској станици или канцеларији надлежног овлаштеног органа, уз издавање доказа о уплати – саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

Једна од новина које су прописане законом јесте и да лице затечено у извршењу прекршаја које одбије да се подвргне тестирању на опојне дроге и средства може да се задржи до опоравка, а најдуже до 12 часова, док ова мјера раније није била предвиђена.

Related posts

У ДЕРВЕНТИ КРЕЋУ РАДОВИ ТЕШКИ ВИШЕ ОД 760.000 КМ

admin

Жртве вјечно чувати од таме заборава

admin

КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА ПАРКА „9. ЈАНУАР“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: