Новости

Казну могуће платити
електронски на лицу мјеста

Законом о измјенама и допунама Закона о прекршајима Републике Српске, који је ступио на снагу 17. октобра, предвиђена је могућност да окривљена лица новчану казну и трошкове могу платити електронски, на мјесту извршења прекршаја.

– Окривљена лица новчану казну и трошкове платног промета, према новом закону, могу платити електронски, уз коришћење ПОС терминала (стандардно или бесконтактно плаћање) на мјесту извршења прекршаја код овлашћеног службеника, у полицијској станици или канцеларији надлежног овлаштеног органа, уз издавање доказа о уплати – саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

Једна од новина које су прописане законом јесте и да лице затечено у извршењу прекршаја које одбије да се подвргне тестирању на опојне дроге и средства може да се задржи до опоравка, а најдуже до 12 часова, док ова мјера раније није била предвиђена.

Related posts

НОВА НАРЕДБА О РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

admin

Почињу да раде тржни центри, кафићи остају затворени

admin

Формирана нова скупштинска већина окупљена око СНСД-а

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još