Eкономија

КРАЈ ЈАНУАРА РОК ЗА ЕЛЕКТРОНСКЕ ПРИЈАВЕ ПДВ-а

Иако је рок за пријаве на електронске услуге Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ истекао, више од 5.000 привредника није поднијело захтјев за регистрацију, због чега су из УИО одлучили да им прогледају кроз прсте и продуже рок за пријаве до краја јануара.

– За све такве пореске обвезнике Упрва за индиректно опорезивање ће морати по службеној дужности извршити предају ПДВ и акцизних пријава у њихово име, а  то конкретно значи да ћемо ми за сваког пореског обвезника морати извршити разрез пореске пореске обавезе. Разрез се врши на начин да се узму три претходн пријаве у којима су порески обвезници исказали обавезу и да се направи просјек за те три пријаве и да се за тај износ задужи порески обвезник – каже портпарол УИО БиХ Ратко Ковачевић.

Уз све то, обрачунаваће се и накнадни терет принуде од пет одсто, као и затезна камата од 0,04 одсто за сваки дан закашњења. Упутства за регистрацију налазе се на веб страници УИО. Електронске услуге омогућиће привредницима да једним кликом имају увид у све пореске пријаве и уплате. Управа је отворила и регионалне канцеларије у Бањалуци, Мостару, Тузли и Сарајеву за све оне који имају било какве недоумице.

 

http://www.atvbl.com

Related posts

У Рафинерији у Броду пуштена у рад гасна компресорска станица

admin

РУСКИ ПРИВРЕДНИЦИ УПОЗНАТИ СА ПОТЕНЦИЈАЛИМА ДЕРВЕНТЕ

admin

ДВА МИЛИОНА КМ ПОДРШКЕ ПРИВРЕДНИМ ИНВЕСТИЦИЈАМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još