Друштво

Кроз бојанку упознају Дервенту

Дервентски предшколци захваљујући бојанки „Град Дервента“, коју је издала Туристичка организација, на креативан и занимљив начин имају прилику да се упознају са знаменитостима свог града и да му додају детаље из своје маште.

Циљ бојанке која је уручена предшколцима у вртићу „Трол“ и Клубу за дјецу „Бамби“ јесте да малишани старији од четири године на занимљив начин уче о свом граду.

Бојанка је настала је у сарадњи са младим Дервенћанином Мирославом Наградићем, графичким дизајнером који је још раније креирао разгледнице Дервенте.

– Те разгледнице на посебан начин представљају наш град. Због тога смо одлучили да их спојимо на једном мјесту у бојанку, а сигурна сам да ће нашој дјеци бити занимљиво да боје зграде које познају. У складу с тим, циљ нам је да најмлађи упознају знаменитости свог града – рекла је вршилац дужности директора Туристичке организације Биљана Теофиловић.

Ова бојанка, како је додала Теофиловићева, биће и дио промотивног материјала Туристичке организације, а план је да се у предстојећем периоду изради серија тематских бојанки у оквиру којих ће бити заступљене привреда, култура и образовање, те знаменитости и природне љепоте.

Осим тога, ускоро би требало да почну и радионице у свим дервентским школама како би се дјеца и из руралних подручја упознала са специфичностима свог града.

– То смо замислили тако да основци у сеоским школама прво представе нама своје мјесто, затим сусједно, а онда да их ми упознамо са осталим знаменитостима Дервенте. Желимо да наша дјеца од најмлађих  дана знају за потенцијале свог града, тако да ћемо своје активности проводити од наших најмлађих суграђана у вртићима, преко основаца до средњошколаца – рекла је Теофиловићева истакавши да идеја за промоцију градских знаменитости и љепота не мањка.

Пјесма

Осим разгледница за бојење, најмлађе суграђане у бојанки „Град Дервента“ обрадовала је и пјесма о граду на Укрини дервентског књижевника Милорада Мише Ђурђевића.

Related posts

Јелени лопатари питоми и дружељубиви

admin

ШИРОК СПЕКТАР ЗНАЊА И БРЗО ЗАПОСЛЕЊЕ ГЛАВНИ АДУТИ

admin

Од 4. до 6. јануара нови базари за Михајла

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još