Култура

 „Крчка“ се шест
нових представа

Три групе основаца, средњошколци и одрасли чланови дервентског Драмског студија марљиво припремају шест нових представа које ће се ускоро наћи на њиховом репертоару.

У „кухињи“ овог студија тренутно се „крчкају“ двије представе за дјецу, драма и трагикомедија, те двије представе за тинејџере рађене по тексту ментора и дипломираног драматурга Синише Тешановића.

– Група средњошколаца и група најмлађих основаца припремају представе „Наш друг Јоца“ аутора Пеђе Трајковића и „Краљевски фестивал“ Тоде Николетића, а у припреми је и комад „Драга Јелена Сергејевна“ ауторке Људмиле Разумовске и трагикомедија по тексту Антона Павловича Чехова „Просидба“ – рекао је Тешановић додавши да два комада настају и према његовим текстовима.

– Један од њих је комад за тинејџере „Љубавне (не)згоде у VI 1“ и „Ајмо на дејт, не бацај хејт“ за оје се надам да ће насмијати публику исто толико колико су глумце током припрема – казао је Тешановић, а нове представе пред публиком би требало да се нађу до јуна.

Осим нових комада, позоришна публика у Дервенти имаће прилику да поново погледа већ познате представе.

– Са новим представама смо хтјели да највећи акценат ставимо на рад са дјецом и омладином, те да и ту циљну групу привучемо у гледалиште. Наравно, ту су и даље активне представе које планирамо да изводимо у складу са временом и обавезама глумаца, а настојаћемо да од априла поново уведемо репертоар понедјељком – рекао је ментор Драмског студија.

Полазници

У оквиру Драмског студија тренутно дјелује пет група полазника, а упис нових чланова резервисан је за јесен.

Related posts

ДЕРВЕНТА ОТКЉУЧАЛА СВИЈЕТ ИЛУЗИЈЕ И НАУКЕ

admin

Културну сцену обогатиће градски хор

admin

„НОЋ БОГОВА“ ДОНИЈЕЛА ДУХ ВРХУНСКОГ ПОЗОРИШТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još