Култура

 „Крчка“ се шест
нових представа

Три групе основаца, средњошколци и одрасли чланови дервентског Драмског студија марљиво припремају шест нових представа које ће се ускоро наћи на њиховом репертоару.

У „кухињи“ овог студија тренутно се „крчкају“ двије представе за дјецу, драма и трагикомедија, те двије представе за тинејџере рађене по тексту ментора и дипломираног драматурга Синише Тешановића.

– Група средњошколаца и група најмлађих основаца припремају представе „Наш друг Јоца“ аутора Пеђе Трајковића и „Краљевски фестивал“ Тоде Николетића, а у припреми је и комад „Драга Јелена Сергејевна“ ауторке Људмиле Разумовске и трагикомедија по тексту Антона Павловича Чехова „Просидба“ – рекао је Тешановић додавши да два комада настају и према његовим текстовима.

– Један од њих је комад за тинејџере „Љубавне (не)згоде у VI 1“ и „Ајмо на дејт, не бацај хејт“ за оје се надам да ће насмијати публику исто толико колико су глумце током припрема – казао је Тешановић, а нове представе пред публиком би требало да се нађу до јуна.

Осим нових комада, позоришна публика у Дервенти имаће прилику да поново погледа већ познате представе.

– Са новим представама смо хтјели да највећи акценат ставимо на рад са дјецом и омладином, те да и ту циљну групу привучемо у гледалиште. Наравно, ту су и даље активне представе које планирамо да изводимо у складу са временом и обавезама глумаца, а настојаћемо да од априла поново уведемо репертоар понедјељком – рекао је ментор Драмског студија.

Полазници

У оквиру Драмског студија тренутно дјелује пет група полазника, а упис нових чланова резервисан је за јесен.

Related posts

ЗА ДАН 134 НОВА ЧИТАОЦА

admin

Ненад Милкић представио
свој књижевни опус

Derventski List

ЕВИТА ВЕЧЕРАС ПРЕДСТАВЉА НОВУ КЊИГУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još