Култура

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: „КАИНОВ ОЖИЉАК“

„КАИНОВ ОЖИЉАК“, Дејан Стојиљковић и Владимир Кецмановић

Прољеће је 1939. године и Европа је на ивици новог рата. У Берлин, престоницу нацистичке Њемачке, Краљевина Југославија шаље новог амбасадора.

Ријеч је о врсном дипломати, угледном интелектуалцу и књижевнику Иви Андрићу. Дан након пријема код вође „хиљадугодишњег“ Рајха, Адолфа Хитлера, Андрић ће на згаришту испред Берлинске опере пронаћи књигу пјесама која носи наслов „Каинов ожиљак“. Написао ју је аустријски нациста рођен у Босни, а који је мистериозно нестао у „ноћи дугих ножева“.

Истовремено, пратећи политичке потресе у Европи, крећу дипломатске и шпијунске игре између Њемачке и Краљевине Југославије које ће имати трагичан исход у потписивању Тројног пакта, пучу 27. марта и неминовном рату у којем ће горјети цијела Европа. У срцу великог зла, прогоњен немирима, несаницом и жудњом, растрзан између дужности, љубави и моралних дилема, амбасадор Андрић ће кренути у потрагу за загонетним земљаком и тајном његове уклете књиге.

Related posts

Средњошколци новим комадом показали глумачки напредак

admin

Књижевност и сликарство обојили вече

admin

„ИМА НЕКА ТАЈНА ВЕЗА“ ОДУШЕВИЛА ПУБЛИКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još