Култура

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: „КАИНОВ ОЖИЉАК“

„КАИНОВ ОЖИЉАК“, Дејан Стојиљковић и Владимир Кецмановић

Прољеће је 1939. године и Европа је на ивици новог рата. У Берлин, престоницу нацистичке Њемачке, Краљевина Југославија шаље новог амбасадора.

Ријеч је о врсном дипломати, угледном интелектуалцу и књижевнику Иви Андрићу. Дан након пријема код вође „хиљадугодишњег“ Рајха, Адолфа Хитлера, Андрић ће на згаришту испред Берлинске опере пронаћи књигу пјесама која носи наслов „Каинов ожиљак“. Написао ју је аустријски нациста рођен у Босни, а који је мистериозно нестао у „ноћи дугих ножева“.

Истовремено, пратећи политичке потресе у Европи, крећу дипломатске и шпијунске игре између Њемачке и Краљевине Југославије које ће имати трагичан исход у потписивању Тројног пакта, пучу 27. марта и неминовном рату у којем ће горјети цијела Европа. У срцу великог зла, прогоњен немирима, несаницом и жудњом, растрзан између дужности, љубави и моралних дилема, амбасадор Андрић ће кренути у потрагу за загонетним земљаком и тајном његове уклете књиге.

Related posts

У току припреме за пјесничке сусрете

admin

Анђели Орландо и Ањи Сибинчић прва мјеста

admin

Драмски студио отвара врата за нове полазнике

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još