РС-РЕГИЈА

МАЛИШАНИ С КОСМЕТА ПРВИ ПУТ У СТАНАРИМА

Општина Станари ће по први пут ове године учестовати у пројекту под називом „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, те ће у ову, најмлађу општину у Српској, стићи 50 малишана с Космета у пратњи њихових наставника.

Поводом прикључивања овом пројекту, данас је у Станарима одржан састанак општинског руководства са предсједником Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорадом Арлова и директором Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари.

Предсједник Скупштине општине Станари Остоја Стевановић истакао је да је за ову локалну заједницу част што ће се придружити другим општинама у пружању добродошлице дјеце с Косова и Метхорије и њиховим наставницима од 16 до 23. јуна.

– Општина ће у сваком тренутку стајати на располагању Одбору за сваки вид сарадње у овом хуманом пројекту – навео је Стевановић додајући да ће Општинска управа, заједно са Основном школом „Десанка Максимовић“ радо организовати дочек дјеце, смјестити их у породице, а пројекат ће подржати и јавне установе за спорт и културу са подручја ове локалне заједнице.

Арлов се захвалио на вољи и жељи општине Станари да учествује у пројекту који се реализује осми пут.

До сада је више од 3.500 дјеце и око 300 просвјетних радника са Космета боравило у Републици Српској.

Related posts

Нема отварања кафића ни у идућих седам дана

admin

РС и Србија обиљежавају заједнички празник

admin

Забрањен увоз више од 20 тона мандарина из Турске

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još