Спорт

Матеј Јарош на највишем постољу

Побједник прве трке Отвореног првенства БиХ у мото – кросу, која је вожена данас у Дервенти, је Матеј Јарош из Хрватске, који је у обје трке категорије МX1 завршио на првом мјесту.

На другом мјесту је Петар Кундид из Хрватске, а Марио Којић из Модриче завршио је као трећепласирани.
У класи МX2 на највиши трон попео се Рок Крајц из Крешева, друго мјесто освојила је Миа Рибић из Хрватске, а трећепласирани је Словенац Марк Бескует.
У категорији ветерана без конкуренције је био домаћин такмичења Дервенћанин Мирослав Милојевић Мирон, који је иза себе оставио члана АМК „Ускопље“ Бошка Резу и Стеву Бабића из Крешева. У овој класи наступио је и домаћи возач Дарко Тодорић.
У класи МX 85 најбржи је био Бартул Савић из Хрватске, на другој позицији трку је завршио Павле Милојевић, а на трећем Илија Прерадовић.
У класи МX 65 најбољи је Вук Чајић из Србије.
Када су у питању возачи категорије „аматер“ на првом мјесту обрео се Дејан Пауновић из Србије, другопласирани је Саша Соларевић из МК „Маршал“, а иза њега је Данијел Андрић из АМК „Крешево“.

У овој категорији наступили су и домаћи возачи, чланови МК „Мирон мото“ Милош Макивић, Бојан Кнежевић, Давид Вучић, Саво Гвоздаревић, Синиша Пазуревић и Недељко Тадић.
Екипно су најбоље резултате остварили возачи АМК „Крешево“, на другом мјесту је МК „Миро мото“, а на трећем МЦК „Витез“.

Мото – крос излетиште у Дервенти било је поприште борбе 48 возача из БиХ, Србије и Словеније за прве бодове нове сезоне Отвореног првенства БиХ.

Related posts

Шаховска симултанка вечерас на градском тргу

Derventski List

Бројни проблеми утицали на лош резултат

admin

Подршка спорту од око пола милиона КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još