Друштво

Матурске забаве за мале матуранте почетком јуна

Основну школу на подручју Дервенте у школској 2021/2022. години завршава 220 ђака, а мали матуранти ових дана припремају иматурске забаве, које ће услиједити одмах по завршетку школске године која за ученике деветих разреда траје до 3. јуна.

У школама истичу да су срећни што ће тај јединствен догађај у животу сваког ученика поново бити организован и што ће након двије године паузе ђаци имати прилику да заблистају на забави која свима остаје у посебном сјећању, а самој забави претходиће и свечани дефиле.

Завршетак основног образовања малом матуром први ће прославити ђаци Основне школе „Никола Тесла“, којих је ове године 99, а у школи су потврдили да ће забава бити одржана 3. јуна у Центру за културу. Дан касније, односно 4. јуна на истом мјесту, матурску забаву имаће и 75 ученика Основне школе „19. април“.

Основну школу „Тодор Докић“ у Календеровцима ове године завршава 13 ђака, који ће 5. јуна у просторијама фискултурне сале прославити завршетак основног образовања. Пет дана касније, односно 10. јуна матурска забава биће одржана и у Осињи, гдје ће у просторијама ОШ „Ђорђо Панзаловић“ матурску забаву имати и 33 матуранта која су прво знање стицали у тој школи.

Средње школе

Прије малих матураната, завршетак школовања прославиће и ученици завршних разреда средњих школа, којима настава траје до сутра (петак). Улицама Дервенте први ће продефиловати матуранти Средњошколског центра „Михајло Пупин“, и то 21. маја, послије чега ће славље наставити у хотелу „Бисер“. На истом мјесту 27. маја заблистаће и матуранти Стручне и техничке школе.

Related posts

Са стручним тимом о локацијама за школу

admin

Брусе знање за кулинарске подухвате

admin

Кутак за његу љубимаца ускоро отвара врата

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još