Култура

Мушко-женски односи у призми модерних технологија

Представа „Андроид/Балканоид“ коју су вечерас пред дервентском публиком у Центру за културу извели млади глумци бањалучког „Дис- позоришта младих“ Анандо Ченић и Јелена Марковић, на културну позорницу изнијела је још један приказ мушко – женских односа у вртлогу са савременим технологијама.

Овај комични позоришни комад прати причу младића који добије прилику да вријеме проведе са најсавременијим производом технике, женом – роботом, изградњу њиховог односа, као и све недостатке које тај однос може да донесе.

Редитељ представе Новица Богдановић објаснио је да је акценат представе на незамјењивости реалних осјећања са примјесом поигравања савременим технологијама.

– Вечерашња представа је у ствари једна животна прича која говори о момку који има „мачо“ особине и који добије прилику да своје способности тестира на жени – роботу на неколико мјесеци. Ту се, наравно, јављају многе комичне ситуације,  у неком тренутку чак и личи на један прави брак, али истовремено нам даје увид у све лоше стране у таквом понашању и чини да видимо вриједност онога колико дајемо и очекујемо заузврат у реалној вези. Ријеч је дакле о комаду који нас врати на есенцију свега, мушко – женски однос, који је и носилац свих љепота на свијету. У поигравању са технологијом комад нас подсјећа да треба да се окренемо сами себи, а не новим технологијима и замјенским везама у том свијету које не могу уступити мјесто правој љубави – казао је Богдановић додавши да је представа релативно нова.

– За ових два, три мјесеца представа је одиграна 15-ак пута, а највећи узор за њу, поред технологије коју свакодневно користимо, свакако нам је био и женски робот Софи, која је сада већ прилично позната, као и лутке андроиди, који лоше симулирају женско друштво, али постоје – рекао је Богдановић.

 

 

 

Related posts

КУЈУ СЕ ПЛАНОВИ ЗА СПУСТ УКРИНОМ

admin

МЛАДИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ВРСНО УМИЈЕЋЕ

admin

МЛАДИ УМЈЕТНИЦИ ОБОГАТИЛИ „АРТ СЦЕНУ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još