Друштво

Најмлађе уче саобраћајним правилима

Представници Агенције за безбједност саобраћаја РС посјетили су данас вртић „Трол“ и предшколцима подијелили поклоне који ће проширити њихово знање и олакшати сналажење у саобраћају.

Ријеч је о превентивним активностима које агенција проводи у току године, а свјетлоодбојне прслуке и наруквице, као и слагалице добило је свих 60 малишана из старијих васпитно -образовних група.

– Склапајући пузле „10 лекција које живот значе“ малишани ће кроз игру учити о правилима безбједности у саобраћају. Такође, прслучићи и наруквице им стварају здраве навике и лакше ће схватити колико је то значајно да се носи у условима смањене видљивости. На тај начин постаће им јасно да су видљивији, а самим тим и безбједнији  у саобраћају уколико имају на себи таква обиљежја – рекао је руководилац Одјељења за возаче, путеве и возила при Агенцији за безбједност саобраћаја Никола Торбица, који је активност реализовао са колегом Гораном Бошњаком.

Том приликом увјерили су се да мали „троловци“ већ знају основна правила понашању у саобраћају, али су истакли да константно треба радити на ширењу знања посебно код најмлађих учесника у саобраћају.

Такође, најавили су да је у предстојећем периоду планирана реализација активности у сарадњи са локалном управом, а које су у вези са дјечијим ауто-сједиштима.

 

Related posts

Сезона такмичења стартовала у Дријену

admin

„Трол“ ипак организује припремни програм

admin

Волонтери да подрже акцију
„Ми чинимо добра дјела”

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još