Друштво

Најмлађим указано на
важност очувања здравља

У веселој и разиграној атмосфери малишани из вртића „Трол“ кроз радионицу „Здравље за најмлађе“, коју је Хигијенско – епидемиолошка служба Дома здравља Дервента организовала у оквиру обиљежавања 7. априла, Свјетског дана здравља, дјеца су се упозанала са значајем хигијене и здравих стилова живота у очувању здравља.

Претходно су сличне радионице одржане са ученицима млађих разреда Основне школе „19. април“, укључујући и подручне школе у Трстенцима, Кострешу и Мишковцима. – Током ових радионица имали смо задовољство да упознамо сјајне младе људе, од којих су неки исказали жељу да се баве медицином, а већ сад су показали завидно знање из ове области – навели су из Хигијенско – епидемиолошке службе подсјећајући на значај вакцинације у смањењу  смртност и инвалидност међу најмлађима.

– У сусрет 75. Свјетском дану здравља Дом здравља Дервента добио је вакцину против хуманог папилома вируса (ХПВ) који узрокује малигна обољења гениталних органа, аналне регије и подручје уста и грла. Најбржи и најсавјеснији родитељи већ су заказали вакцинацију своје дјеце, те су њихова дјеца примила прве дозе вакцине. – Позивамо и остале заинтересоване родитеље дјеце старости од 11 година до 15. рођендана да се јаве својим тимовима породичне медицине ради заказивања термина за вакцинацију. Чувајмо своје и здравље својих најближих. Будимо свјесни да је увијек „боље спријечити него лијечити“ – истакли су из ове службе.

Related posts

Бесплатан пренатални тест
за труднице старије од 35 година

Derventski List

Традицију огрнули плаштом музике и игре

admin

Купци бирали јефтиније и најпотребније комаде

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još