Друштво

НА ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ ПРОСЛАВИЛА 90. РОЂЕНДАН

Бака Јелена Шарић, коју је, прије десет година пут из Ријеке довео у Дервенту, на празник Велике Госпојине, прославила је свој 90. рођендан.

Како би улазак у десету деценију живота баки Јелени заувијек остао у сјећању, комшиница Ката Ступар приредила јој је изненађење, уз торту, најљепше жеље и угодно друштво.

– Ката ми је као друга кћерка. Увијек је ту за мене, редовно ме посјећује и увијек је спремна да ми прави друштво и да поразговара самном. Катин данашњи гест много ме обрадовао и усрећио – рекла је бака Јелена додајући да је, у посљедње вријеме, здравље слабије служи, али да ипак нема разлога да се жали.

Бака Јелена има четворо дјеце, четворо унучади и осморо праунучади, с тим да већ дуго живи сама, тачније, откада је њен супруг умро.

– Дођу и дјеца, посјете ме, али свако има свој живот и своје обавезе. Кроз живот сам свашта радила, копала, жела, косила и уз то успијевала обављати и кућне послове. У оно вријеме је било тешко, пуно се радило, свугдје смо ишли пјешке, није било никаквог превоза, али некако је све било љепше. Сви смо били срећни и ништа нам није било тешко – присјетила се она.

Њена комшиница Ката, не кријући одушевљење што је успјела да усрећи комшиницу поводом њеног 90. рођендана, истиче да је бака Јелена заслужила такву честитку.

– С обзиром да знам да је живот „није мазио“, да је радила све пољске, тешке послове, одгојила четворо дјеце, претрпјела ратно стање и још много тога, одлучила сам да је изненадим и да јој приредим овај мали гест – истакла је Ступарева.

Иако је и раније Ступарева живјела у згради гдје и бака Јелена, прије двије године је доселила у исти улаз и на исти спрат, тако да су оне од тада прве комшинице и праве пријатељице.

– Нас двије смо се дружиле и прије, бака је тада била покретнија и долазила је код мене у сусједни улаз да почне мустру за плетење и једноставно да се дружимо. Мени је остало упечатљиво и посебно интересантно то што она није користила наочаре и што је имала велику вољу и жељу да научи нешто ново. Након пресељења, упознале смо се и зближиле још више. И сада, иако се мало спорије креће, она дође код мене да прегледа моје ручне радове, да јој измјерим притисак и слично – додала је Ступарева.

 

Чита и везе

без наочара

Да је бака Јелена веома живахна потврђује и то што на у десетој деценији живота не треба наочаре.

– Док сам била млађа носила сам наочаре, а сада читам, везем и плетем без њих. Није мало деведесет година, али доживе људи и више – казала је она.

Related posts

Факултети матурантима
представили студијске програме

Derventski List

Промоција књиге Гордане Симић данас

admin

МАРЉИВИ ЂАЦИ ВЕЛИКОГ СРЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još