ДруштвоИЗДВОЈЕНО

НИЗ МАНИФЕСТАЦИЈА У ЧАСТ СВЕТОМ САВИ

У Дервенти ће низом пригодних манифестација свечано бити обиљежен Савиндан.

Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, поводом празника Светог Саве, посвећеног првом српском архиепископу, светитељу и просвjетитељу, али и крсне славе овог друштва, организује свечани пријем, који ће бити одржан данас у Центру за културу.

Светосавска омладинска заједница, организује Светосавску академију која ће бити уприличена у суботу, 26. јануара, у Центру за културу у 16.30 часова.

Традиционално, уз стихове химне Светом Сави, приредбама и рецитацијама, школска слава биће прослављена у свим основним школама на подручју општине. Такође, поводом обиљежавања школске крсне славе, запослени у дервентским установама које се баве васпитањем и образовањем дјеце приредиће заједничко славље.

Припреме за дружење просвјетара, које ће бити одржано у суботу у Центру за културу у 18 часова, приводе се крају, а у улози домаћина овогодишњег славља биће Основна школа „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње.

Бал

Светосавске свечаности биће окончане првим добротворним Светосавским балом у овом вијеку, који 4. фебруара у хотелу „Бисер“ организује Коло српских сестара „Царица Милица“.

Related posts

ОДЛИЧАН ПЛАСМАН ИНФОРМАТИЧАРА ИЗ СШЦ „МИХАЈЛО ПУПИН“

admin

ТРУД ПИШЕ НАЈВЕЋЕ УСПЈЕХЕ

admin

Предавање о принципима одличног здравља вечерас

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još