ИЗДВОЈЕНОНовости

НОВИХ 240 СТОЛИЦА ЗА МОДЕРНИЈИ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ

Велику салу Центра за културу краси 240 нових столица које су уљепшале и учиниле функционалнијим објекат установе у којој се одржава највећи број културних и других манифестација, а посебно радује чињеница да су нове столице замијениле старе које су постављене прије 40 година.

Нови ентеријер Центра за културу данас је обишао  начелник општине Милорад Симић у пратњи сарадника и одборника Скупштине општине.

– Након 40 година добили смо 240 нових столица и овом приликом желим да се захвалим начелнику општине и Општинској управи, јер су препознали нашу потребу за модернијом и функционалнијом салом. Ово је доказ да подршка и разумијевање од стране локалне управе не изостају, о којој год сфери живота да се ради – рекао је директор Центра за културу Јеленко Живковић додајући да годишње ову установу посјети 30.000 људи.

– У ових 40 година, тачније откад установа постоји, кроз објекат је прошло око милион и по људи. Што се тиче манифестација, у години имамо више од 200 активности, тако да је установа стално у пуном капацитету – рекао је Живковић.

Симић је казао да је набавка столица коштала око 60.000 КМ, те да ће у буџету за 2020. годину бити предвиђена средства за још додатних 60 столица, како би капацитет био заокружен на укупно 300 мјеста.

– Данас славимо велико задовољство у Центру за културу, који је још увијек познат и као Дом војске. Наиме, у БиХ постоје три оваква објекта и Дервента је почашћена што га има. Прије шест или седам година уложили смо значајна средства да овај објекат у одређеној мјери реконструишемо, с тим да се из годину у годину трудимо да нешто побољшамо – рекао је Симић.

Додао је да се у Центру за културу током 365 дана у години сваког другог дана дешава нека манифестација, као и да број посјетилаца може послужити за примјер другим установама.

Related posts

ГРИП И ВИРУСИ НЕ ЈЕЊАВАЈУ

admin

Слиједи обнова споменика
на локацији Три крушке

Derventski List

ОТВОРЕН НОВИ „ТРОЛОВ“ ОБЈЕКАТ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još