Друштво

Нови детаљи красе двориште
Геронтолошког центра

Ученици основних и средњих школа, те студенти волонтери заједно са корисницима освјежили су данас двориште Геронтолошког центра постављањем рециклираног сталка украшеног декорацијама и садницама цвијећа, а у оквиру активности „Волонтирањем обогатимо нечији живот“.

Ријеч је о првој у низу од укупно шест активности које ће бити реализоване поводом обиљежавања Свјетског дана добрих дјела. Организаторску палицу активности понио је Локални волонтерски сервис који дјелује у оквиру Удружења грађана „БиосПлус“ и то у сарадњи са партнерима од којих је један и Геронтолошки центар.

-Јуче су ученици уз подршку наставнице Јелене Бардак Лубуре осликавали чизмице које су данас постављене на сталак, који је заправо рециклирана гума, а што смо обогатили садницама цвијећа. Овом активности уопште желимо да позовемо на заштиту околине и рециклирање, а такође и да буде лијепо с обзиром да је у дворишту наше установе, а један од основних мотива јесте и дружење корисника са нашим малишанима – рекла је представница Геронтолошког центра Ирена Теофиловић.

Једна од учесница данашње активности била је и волонтерка Маја Бојанић која је истакла задовољство што се овај догађај обиљежава и у нашем граду.

– Волонтирање ми причињава задовољство, посебно у мом граду, а иако сам студент, организујем вријеме тако да се могу посветити и тим пројектима. Волонтер сам и у оквиру организације „Хастор“ – рекла је Бојанићева додавши да су овакве активности значајне за цијело друштво.

– Позивам све младе људи који су у могућности да издвоје своје слободно вријеме да се укључе у овакве активности јер значи цијелој заједници – додала је Бојанићева.

У календару активности предвиђених поводом обиљежавања Свјетског дана добрих дјела друга по реду је планирана такође у овој установи у сриједу, 17. априла, и то у виду гостовања малих шаргијаша, а под називом „Звуци дервентске шаргије“.

Related posts

Презентација подстицаја
за овчарство у уторак

Derventski List

Расписан конкурс за субвенцију каматне стопе на стамбене кредите

admin

За Михајла прикупљено око 8.500 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još