Друштво

Нови детаљи красе двориште
Геронтолошког центра

Ученици основних и средњих школа, те студенти волонтери заједно са корисницима освјежили су данас двориште Геронтолошког центра постављањем рециклираног сталка украшеног декорацијама и садницама цвијећа, а у оквиру активности „Волонтирањем обогатимо нечији живот“.

Ријеч је о првој у низу од укупно шест активности које ће бити реализоване поводом обиљежавања Свјетског дана добрих дјела. Организаторску палицу активности понио је Локални волонтерски сервис који дјелује у оквиру Удружења грађана „БиосПлус“ и то у сарадњи са партнерима од којих је један и Геронтолошки центар.

-Јуче су ученици уз подршку наставнице Јелене Бардак Лубуре осликавали чизмице које су данас постављене на сталак, који је заправо рециклирана гума, а што смо обогатили садницама цвијећа. Овом активности уопште желимо да позовемо на заштиту околине и рециклирање, а такође и да буде лијепо с обзиром да је у дворишту наше установе, а један од основних мотива јесте и дружење корисника са нашим малишанима – рекла је представница Геронтолошког центра Ирена Теофиловић.

Једна од учесница данашње активности била је и волонтерка Маја Бојанић која је истакла задовољство што се овај догађај обиљежава и у нашем граду.

– Волонтирање ми причињава задовољство, посебно у мом граду, а иако сам студент, организујем вријеме тако да се могу посветити и тим пројектима. Волонтер сам и у оквиру организације „Хастор“ – рекла је Бојанићева додавши да су овакве активности значајне за цијело друштво.

– Позивам све младе људи који су у могућности да издвоје своје слободно вријеме да се укључе у овакве активности јер значи цијелој заједници – додала је Бојанићева.

У календару активности предвиђених поводом обиљежавања Свјетског дана добрих дјела друга по реду је планирана такође у овој установи у сриједу, 17. априла, и то у виду гостовања малих шаргијаша, а под називом „Звуци дервентске шаргије“.

Related posts

ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА РАДОСНИЈЕ ПРАЗНИКЕ

admin

Представнице „Трола“ на стручној конференцији у Коњицу

admin

ВЕЛИКИ БРОЈ ЗАХТЈЕВА ЗА ПОМОЋ, ПОТРЕБНИ ВОЛОНТЕРИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još