Друштво

Обиљежена „Недјеља борбе против туберкулозе“

Градска организација Црвеног крста обиљежила је, од 14. до 21. септембра, „Недјељу борбе против туберкулозе“, поводом које су представници ове организације посјетили пет социјално – угрожених суграђана и уручили им по пакет са храном.

Осим тога, чланови подмлатка и омладине Црвеног крста у школама су подијелили брошуре под називом „Шта је туберкулоза“, а путем школског разгласа прочитан је текст о превенцији и лијечењу ове болести.

Туберкулоза је изљечива, заразна болест коју изазива Кохов бацил, а преноси се путем удисања бацила које обољели избацује приликом кашљања.

Она највише напада плућа и шири се капљичним путем, а може да нападне и остале огране. Особа са нелијеченом туберкулозом може заразити десет до 15 људи годишње кашљући у њиховој близини.

Иако је туберкулоза изљечива заразна болест, број обољелих је у порасту, нарочито у земљама источне Европе, југоисточне Азије и Африке и од ње умире више људи него и од једне друге заразне изљечиве болести.

Related posts

ДЈЕЦУ МУЧЕ РАВНА СТОПАЛА И ПОВИЈЕНА КИЧМА

admin

„БОСИЉАК“ ПРИРЕДИО МАГИЧНО ВЕЧЕ ФОЛКЛОРА

admin

Неколико насеља у
четвртак без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još