ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ТРИВИЋ: НЕЋЕ БИТИ ТЕСТИРАЊА УЧЕНИКА

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић поручила је да је дошло до погрешног тумачења Инструкције за праћење, вредновање и оцјењивање ученика током извођења наставе на даљину, која је јуче објављена на сајту Републичког педагошког завода.
Тривићева каже да неће бити званичних тестова, а табеле су објављене како би се ученици и наставници лакше организовали у коначној провјери знања.

  • Није ријеч ни о каквом тестирању, дјеца неће полагати тестове или ићи у школу. Дакле, неће бити организовано тестирање на било који начин. То је, према Инструкцији Републичког педагошког завода, заправо распоред када се очекује да буде сублимирани дјечији радови или да ли ће, у договору са учитељицом, односно наставником, слати своје радове, презентације или имати квиз питања – појаснила је Тривићева, преноси РТРС.

Она је истакла да ће ученици на крају полугодишта бити оцијењени.

  • Оно што је сигурно јесте да ће бити једна закључна оцјена, која ће укључити збир са полугодишта, оцјену која је већ добијена до проглашења ванредног стања и оцјену која ће бити вреднована путем упутства извођења наставе на даљину – навела је Тривићева.

 

Related posts

Од 1. јануара искључиво употреба
електронских здравствених картица

Derventski List

Дан слободе медија
у свјетлу нових изазова

Derventski List

Тече рок за конституисање Скупштине

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još