ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

ОД ДАНАС СКУПЉЕ ЦИГАРЕТЕ

Од 1. до 15 јула пушачи у БиХ биће на новом удару поскупљења цигарета, које ће, зависно од бренда, поскупјети у просјеку од десет до 20 фенинга.

На киосцима су од данас, 1. јула, већ поскупјеле цигарете дуванских производа компаније „Филип Морис“ Тако ће се по кутији овог бренда плаћати десет до 20 фенинга више. Цигарете ове марке сада се креће од 4,70 КМ до 6,50 КМ.

Творница дувана „Ровињ“, као и Фабрика дувана „Сарајево“ цијене својих производа ће подићи од 15. јула.

Нове цијене су наставак хармонизације акцизне политике у БиХ са политиком акциза на дуван и цигарете у Европској унији.

Према усвојеној одлуци, која се заснива на Закону о акцизама у БиХ, од 1. јануара 2019. године минимална акциза износи 2,86 КМ по кутији цигарета, док акциза на дуван за пушење износи 114,40 КМ по килограму.

Примјењујући законско минимално повећање специфична акциза на цигарете за 2019. годину треба да износи 1,60 КМ по кутији цигарета.

Дуванске прерађевине за које је плаћена разлика акцизе, у складу са одлуком, могу се продавати до истека залиха по новим малопродајним цијенама, које морају бити истакнуте на видном мјесту малопродајног објекта, упозорили су из УИО БиХ.

НОВИ ЦЈЕНОВНИЦИ

Related posts

ЉУБИТЕЉИ МОТОРА И АДРЕНАЛИНА ДОШЛИ НА СВОЈЕ

admin

Камере нису радари, али евидентирају прекршаје

admin

БРОЈ ГЛАСОВА ЗА НАЧЕЛНИКА ПО БИРАЧКИМ МЈЕСТИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još