Новости

Окупљање бивших војних
полицајаца у суботу

Годишње окупљање некадашњих припадника чете војне полиције 327/27. бригаде Војске Републике Српске, који су дали огроман допринос током Одбрамбено – отаџбинског рата, најављено је за суботу.

Овој јединици, кроз коју је прошло 430 бораца, додјељивани су најтежи задаци, а чинили су је најхрабрији припадници бригаде.

Током вршења дужности 12 припадника ове чете је погинуло, а око 140 их је лакше или теже рањено. Прве жртве били су Драго Аџић и Зоран Савић, који су убијени мучки, из засједе, 7. парила 1992. године. Од завршетка рата до данас многи су преминули и њима ће, као и погинулим припадницима, током окупљања бити одата почаст.

Чета је неколико пута јавно похваљивана за своје борбене активности, а на командној дужности били су поручници Гојко Лукић, Жељко Зорић, Лука Новић, потпоручници Бранко Момчиловић, Драган Руњић, Здравко Татомир, Тихомир Богосавац, Милован Шућур и водник 1. класе Душко Нинковић.

Related posts

Реализовани сви постављени задаци

admin

НА КОРОНА ВИРУС ПОЗИТИВНО ЈОШ 14 ОСОБА У „ЗЛАТНОМ ЛУГУ“

admin

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još