Новости

Окупљање бивших војних
полицајаца у суботу

Годишње окупљање некадашњих припадника чете војне полиције 327/27. бригаде Војске Републике Српске, који су дали огроман допринос током Одбрамбено – отаџбинског рата, најављено је за суботу.

Овој јединици, кроз коју је прошло 430 бораца, додјељивани су најтежи задаци, а чинили су је најхрабрији припадници бригаде.

Током вршења дужности 12 припадника ове чете је погинуло, а око 140 их је лакше или теже рањено. Прве жртве били су Драго Аџић и Зоран Савић, који су убијени мучки, из засједе, 7. парила 1992. године. Од завршетка рата до данас многи су преминули и њима ће, као и погинулим припадницима, током окупљања бити одата почаст.

Чета је неколико пута јавно похваљивана за своје борбене активности, а на командној дужности били су поручници Гојко Лукић, Жељко Зорић, Лука Новић, потпоручници Бранко Момчиловић, Драган Руњић, Здравко Татомир, Тихомир Богосавац, Милован Шућур и водник 1. класе Душко Нинковић.

Related posts

Предузимају се превентивне
мјере одбране од поплава

Derventski List

ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА СТИПЕНДИСТА ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ

admin

Санитарни прегледи 11. јануара

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još