ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Омладинска банка подржала
нова четири пројекта младих  

Захваљујући подршци Омладинске банке у Дервенти биће реализована још четири пројекта младих за које је одобрено 10.665 марака.

Уговори о подршци, коју су обазбиједили Фондација „Мозаик“ и град, потписани су данас са младима чији пројекти су одборени за реализацију.

Пројекат „Љетња школа спорта – сала у новом руху“ који је кандидовао Теквондо клуб „Дервента“ омогућиће замјену татамиа у сали који је стар 20 година.

– Татами је веома истрошен, а самим тим и клизав и може доћи до повреде. Када га будемо замијенили безбједност наших ученика ће бити бољи, али и сам квалитет тренинга – казао је Срђан Теофиловић истичући да клуб тренутно има 60 такмичара.

„Уреди и играј“ пројекат је Културно – умјетничког друштва младих „Босиљак“ уз помоћ којег ће бити замијењен под у сали за пробе.

– Желимо да адаптирамо простор за тренинге и да свим нашим члановима, којих има 150, пробе буду квалитетније и лакше – рекла је Наталија Ковачевић из „Босиљка“.

Преостала два подржана пројекта односе се на уређење степеница у једном од градских насеља, код такозваних „Гатарићевих“ зграда и набавку опреме за најмлађе фудбалере „Текстилца“.

Координатор програма Омладинске банке Хелена Крећа појаснила је да су од почетка година кроз два јавна позива подржани пројекти вриједни 23.000 КМ.

– На првом јавном позиву вриједност пројеката је била 13.000 марака, а четири идеје младих из другог јавног позива подржане су са 10.000 КМ – казала је Крећа додајући да када су у питању микро – бизниси, четири пројекта подржана су са по 2.000 марака

– Кроз први јавни позив имали смо четири микро- бизниса од којих су већ два регистрована. Носиоци ових бизниса имају право да у току године аплицирају за додатни грант од 3.000 марака – нагласила је Крећа.

Чланица одбора Омладинске банке у Дервенти Андреја Милановић казала је да се на други јавни позив за подршку кандидовало шест пројеката.

– Два пројекта нису испуњавала услове, док су четири прихваћена. Надамо се да ће бити расписан и трећи позив – додала је Милановићева.

Замјеник градоначелника Синиша Јефтић рекао је да је веома похвално да се млади ангажују у својој заједници.

– Задовољство нам је бити подршка и суфинансијер Омладинске банке, а успјешна реализација свих ових пројеката биће засигурно мотивација и другим младима да се ангажују кроз наредне позиве за подршку пројектима – казао је Јефтић.

Related posts

Игор Жунић дио делегације Народне
скупштине која борави у Русији

Derventski List

Нови режим рада и
још шира лепеза услуга

Derventski List

Матуранти да одговорно
прославе завршетак школе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još