Uncategorized @bsИЗДВОЈЕНОНовости

Игор Жунић дио делегације Народне
скупштине која борави у Русији

Народни посланик Игор Жунић дио је делегације Народне скупштине Републике Српске, предвођене предсједником парламента Ненадом Стеванићем, која борави у вишедневној радној посјети Руској Федерацији.

Током боравка у Москви, предсједник парламента и посланици састали су се са предсједником Државне думе Руске Федерације Вјачеславом Володином, а потписан је и споразум о сарадњи између Државне думе и Народне скупштине.

Приликом посјете Фонду за подршку јавној дипломатији „Горчаков“ чланови делегације из Републике Српске учествовали су на панел – дискусији под називом „Очување традиционалних вриједности у савременом свијету: руски и српски поглед“, а том приликом Жунић је казао да је разговор о нелегалном дјеловању високог представника у БиХ била тема која је отворила бројне дискусије.

– Делегација Републике Српске урадила је све што може на промоцији својих вриједности и заштити својих права – казао је Жунић, који је приликом боравка у Москви дао и интервју „Руској газети“.

Дио посјете Москви био је и састанак са предсједницом Савјета Федерације В.И. Матвијенко, те посјета међународној изложби и форуму „Русија“, те учешће у комеморацији поводом 25. годишњице од почетка НАТО агресије на Србију, коју је организовала Амбасада Србије у Москви. Том приликом откривена је спомен – плоча у знак сјећања на жртве агресије под називом „Можемо да опростимо – нећемо заборавити“. Делегација из Републике Српске присуствовала је и презентацији књиге „НАТО на суду историје“ на руском језику аутора Горана Петронијевића, као и пријатељској фудбалској утакмици између репрезентација Руске Федерације и Србије.

Делегацију Народне скупштине чине и народни посланици Дарко Бањац, Срђан Тодоровић и Александар Трнинић.

Related posts

И овог љета размјена уџбеника у библиoтеци

Derventski List

МАШИНЕ НЕ СТАЈУ НА БРОЈНИМ ГРАДИЛИШТИМА

admin

ДОДИК РЕИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СНСД-А

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još