Друштво

Опрезно при чишћењу пољопривредних површина

Сезона чишћења пољопривредних површина, као и окућница и вртова, која почиње доласком љепшег времена, захтијева и додати опрез при ложењу ватре на отвoреном, упозоравају из Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице.

Спаљивање корова и отпада на отвореном, истичу, лако може измакнути контроли и ватру проширити на шуме, стамбене и привредне објекте и угрозити људске животе и животну средину.

– Подсјећамо грађане да је за свако ложење ватре на отвореном простору потребно прибавити одобрење надлежне ватрогасно – спасилачке јединице и предузети одговарајуће мјере предострожности, а прије почетка ложења ватре о томе треба обавијестити надлежну јединицу. Такође, грађани су дужни да коров и биљни отпад спаљују  на за то предвиђеним мјестима, које је довољно удаљено од стамбених и других објеката, стабала, те електричних водова и њихових ступова, и у одређено вријеме у складу са Законом о заштити од пожара – нагласили су из ове јединице.

Простор око мјеста предвиђеног за спаљивање треба очистити у површини од најмање од пет метара, а особе које су користиле ложишта на отвореном дужне су контролисати изгарање, као и да припреме средства за гашење пожара. Такође, ватру не би требало палити ноћу или када је јак вјетар, а непоштовање ових мјера је кажњиво.

У случају да се ватра почне неконтролисано ширити важно је што прије позвати Професионалну ватрогасно – спасилачку јединицу на дежурни број 123.

Related posts

Декоративна јаја биће
дио васкршњег руха града

Derventski List

У ДЕРВЕНТИ ОБЛАЧНО ОД ДАНАС ДО СУБОТЕ

admin

Уникатни поклони израђени у част дама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još