Друштво

Опрезно при чишћењу пољопривредних површина

Сезона чишћења пољопривредних површина, као и окућница и вртова, која почиње доласком љепшег времена, захтијева и додати опрез при ложењу ватре на отвoреном, упозоравају из Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице.

Спаљивање корова и отпада на отвореном, истичу, лако може измакнути контроли и ватру проширити на шуме, стамбене и привредне објекте и угрозити људске животе и животну средину.

– Подсјећамо грађане да је за свако ложење ватре на отвореном простору потребно прибавити одобрење надлежне ватрогасно – спасилачке јединице и предузети одговарајуће мјере предострожности, а прије почетка ложења ватре о томе треба обавијестити надлежну јединицу. Такође, грађани су дужни да коров и биљни отпад спаљују  на за то предвиђеним мјестима, које је довољно удаљено од стамбених и других објеката, стабала, те електричних водова и њихових ступова, и у одређено вријеме у складу са Законом о заштити од пожара – нагласили су из ове јединице.

Простор око мјеста предвиђеног за спаљивање треба очистити у површини од најмање од пет метара, а особе које су користиле ложишта на отвореном дужне су контролисати изгарање, као и да припреме средства за гашење пожара. Такође, ватру не би требало палити ноћу или када је јак вјетар, а непоштовање ових мјера је кажњиво.

У случају да се ватра почне неконтролисано ширити важно је што прије позвати Професионалну ватрогасно – спасилачку јединицу на дежурни број 123.

Related posts

ПРИКУПЉЕНО 110 ДОЗА КРВИ

admin

Будући ђаци започели припрему за школу

admin

СРЕЋАН БОЖИЋ СВИМ КАТОЛИЧКИМ ВЈЕРНИЦИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još