ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Будући ђаци започели припрему за школу

Родитељским састанком и упознавањем будућих ђака првака са васпитачима у вртићу „Трол“, данас је почела реализација Припремног програма у години пред полазак у школу.

Овај програм намијењен је предшколцима који нису обухваћени редовним предшколским образовањем. Ове године програм похађа 97 предшколаца који ће у септембру да крену у школу, а потребне вјештине и социјализацију стицаће сваким радним даном од 16 до 19 часова и то до 1.јуна.
Директор „Трола“ Гордана Симић истакла је да је поносна на још једну генерацију која припремни програм похађа у тој установи, а посебно задовољство изразила је чињеницом да је то континуирана активност која је и прошле године упркос пандемији била реализована.
– Ми смо поносни што смо једини у РС реализовали програм с обзиром на све услове који су владали прошле године у јеку пандемије корона вируса, осим Зворника који то има током цијеле године. Малишани ће бити подијељени у три васпитно-образовне групе које ће водити васпитачица Јелена Јевтић, те професори разредне наставе Ирена Врачевић и Горан Тешановић који ће ускоро да постану и дипломирани васпитачи – истакла је Симићева пожеливши добродошлицу свим будућим школарцима.
Подсјетила је да припремни програм организује Министарство просвјете и културе, а да подршку пружа сваке године и локална заједница тако да је бесплатан, а малишани ће имати прилику да у оквиру три часа дневно похађају и специјализовани програм „Малу школу спорта“.
Припремни програм ове године реализује се и у основним школама у Осињи и Календеровцима.

Related posts

Приредбама се опраштају од припремног програма

admin

Бициклистички караван из Дервенте стартовао ка циљу

admin

Упркос миљама и океанима шири
гране свог породичног стабла

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još