ИЗДВОЈЕНОНовости

ОСОБЕ У КУЋНОЈ ИЗОЛАЦИЈИ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ МЈЕРА

Начелник општине Дервента Милорад Симић, који је и командант општинског Штаба за ванредне ситуације, апелује на особе које се налазе у кућној изолацији због корона вируса да се стриктно придржавају наложених мјера како не би били санкционисани.

– Сходно закључку републичког Штаба за ванредне ситуације апелујем и упозоравам сва лица која се налазе у кућној изолацији да се стриктно придржавају наложених мјера, како не би били у ситуацији да их полиција приводи и смјешта у посебне просторије (карантин), а самим тим због непоштовања одлука, биће новчано и кривично санкционисани – саопштено је из Штаба за ванредне ситуације Дервента.

Због тога, како се наводи, још једном апелујемо да због њиховог здравља, а и здравља свих осталих грађана који могу бити угрожени, остану у својим кућама, како не би били принуђени на предузимање поменутих мјера.

Према посљедњим подацима Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља у Дервенти су у посљедња 24 часа под надзор стављене још 23 особе.

– У Дервенти је под надзором је укупно 486 лица. Једна особа је обољела од ЦОВИД-19. Опште стање пацијента је добро и налази се у кућној изолацији. Деветнаест  лица је у. У стриктној изолацији је 19 особа – саопштено је из Дома здравља.

Јуче је извршена дезинфекција у просторијама Ватрогасног дома, Златног Луга, НАС и СТП Дервента, Шумске и Пореске управе, Фонда здравственог осигурања, Центра за социјални рад и суда.

Related posts

Почињу да раде фризери и козметичари и даље настава на даљину

admin

Асфалтирана нова улица поред парка „9. јануар“

admin

Потписивање уговора са стипендистима сутра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još