ИЗДВОЈЕНОНовости

ОСОБЕ У КУЋНОЈ ИЗОЛАЦИЈИ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ МЈЕРА

Начелник општине Дервента Милорад Симић, који је и командант општинског Штаба за ванредне ситуације, апелује на особе које се налазе у кућној изолацији због корона вируса да се стриктно придржавају наложених мјера како не би били санкционисани.

– Сходно закључку републичког Штаба за ванредне ситуације апелујем и упозоравам сва лица која се налазе у кућној изолацији да се стриктно придржавају наложених мјера, како не би били у ситуацији да их полиција приводи и смјешта у посебне просторије (карантин), а самим тим због непоштовања одлука, биће новчано и кривично санкционисани – саопштено је из Штаба за ванредне ситуације Дервента.

Због тога, како се наводи, још једном апелујемо да због њиховог здравља, а и здравља свих осталих грађана који могу бити угрожени, остану у својим кућама, како не би били принуђени на предузимање поменутих мјера.

Према посљедњим подацима Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља у Дервенти су у посљедња 24 часа под надзор стављене још 23 особе.

– У Дервенти је под надзором је укупно 486 лица. Једна особа је обољела од ЦОВИД-19. Опште стање пацијента је добро и налази се у кућној изолацији. Деветнаест  лица је у. У стриктној изолацији је 19 особа – саопштено је из Дома здравља.

Јуче је извршена дезинфекција у просторијама Ватрогасног дома, Златног Луга, НАС и СТП Дервента, Шумске и Пореске управе, Фонда здравственог осигурања, Центра за социјални рад и суда.

Related posts

Дервента трећа у гранд
финалу „Ритма Европе“

Derventski List

УЧЕНИЦИ БЕЗ СИМПТОМА

admin

ДЕРВЕНТА ДРУГИ ДОМ ЗА МАЛИШАНЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još