ИЗДВОЈЕНОНовости

ОТВОРЕН АСФАЛТИРАНИ ПУТ У ЦРНЧИ

Начелник општине Милорад Симић данас је, у присуству својих сарадника и бројних мјештана Црнче, пресијецањем врпце свечано отворио новоасфалтирану дионицу пута у засеоку Бабићи.

Према ријечима мјештанина Милорада Бабића, ради се о дионици дугој око 400 метара, а која је завршена у два наврата
-Пут у нашем засеоку асфалтиран је уз подршку у помоћ и локалне заједнице и веома смо захвални начелнику општине Милораду Симићу. Општина је обезбиједила средства, с тим да су и мјештани имали своје учешће. Такође, захвалност дугујемо и Славену Гојковићу и Живку Вукичевићу који су нам помогли при самој иницијативи – истакао је Бабић.
Поред тога, он је додао да постоји потреба да се заврши и још једна дионица.
– Постоји други пут, који се исто зове Бабићи, иако није наш, а који пролази поред наших кућа. Ту је остало још око 500 метара да се асфалтира и да се изгради мали мост, чиме би радови везани за инфраструктуру били у потпуности завршени – казао је Бабић.
Симић је истакао да на овом подручју има становништва, те да је ријеч о најјужнијем дијелу наше општине.
-Ово је 18. путни правац финансиран из буџета општине ове године, укључујући и рехабилитацију путева у Кострешу и у Појезни. Данас смо се окупили да прославимо задовољство са мјештанима засеока Бабићи у Црнчи. Треба изразити задовољство и показати да живота на руралном подручју наше општине итекако има. Ради се о крају удаљеном тридесетак километара од центра града и асфалти се у доброј мјери приводе крају. Сада је водовод на реду, који ће такође бити вјетар у леђа квалитетнијим условима живота мјештана. Струја је већ ријешена и онда човјек буде почаствован када живи у оваквом селу, као што је Црнча – рекао је Симић додавши да ће се и нагодину радити на овом подручју.
-У току зиме сигурно ћемо дефинисати пројекат за рјешавање водовода у овом јужном, односно, осињском крају. Спреман сам пружити руку, као и до сада, и испоштоваћемо правило да општина учествује у реализацији са половином потребних средстава – казао је Симић.

Related posts

„БОСИЉАК“ ПРИРЕДИО МАГИЧНО ВЕЧЕ ФОЛКЛОРА

admin

ПРЕДСТАВЉЕН МОБИЛНИ СИСТЕМ ЗА ДЕТЕКЦИЈУ СИМПТОМА ВИРУСА КОРОНА

admin

Беглучка бијела џамија мјесто окупљања вјерника

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još