Друштво

ОШ „Никола Тесла“ приредила
пријем за 99 првачића

Основна школа „Никола Тесла“ данас је дочекала 99 првачића од којих 86 у централној и 13 у подручним одјељењима, а први дан наставе уљепшали су им и поклони.

Ђаке прваке у нове изазове повешће учитељице које су их и дочекале у сали ОШ „19. април“, у чијим просторијама ће и похађати наставу, а успјех на животном путу пожелио им је директор Љубиша Ђурић.

– Као и сваке године, 1. септембар је у нашој школи свечани дан, јер тада пожелимо добродошлицу првачићима. Нажалост, као и претходне двије године, ученици ће наставу похађати у објектима других школа, али се надамо да ћемо се већ сљедеће године вратити у просторије наше школе. Свим ученицима и њиховим родитељима желим срећан почетак школе, успјешне прве кораке на овом новом путу на којем желим да постану, прије свега, добри људи – рекао је Ђурић.

Добродошлицу је првачићима пожелио и градоначелник Милорад Симић.

– Од наше четири централне школе, ова основна школа предњачи по броју првачића, са 99 уписаних малишана. Свима њима, али и њиховим родитељима желим срећу, лијеп живот и добро здравље. И ове године наставили смо традицију уручивања поклона за почетак школовања, и то је један симбол подршке – казао је Симић додавши да ће у наредном периоду бити расписан тендер за реконструкцију објекта ОШ „Никола Тесла“.

– Нисмо се смјели играти животима дјеце организовањем наставе у оштећеном објекту. Ускоро покрећемо процедуре за реконструкцију и за то Влада РС обезбјеђује 5,5 милиона КМ. Надамо се да ће се живот ускоро вратити у ту школу – рекао је Симић који је ђацима првацима уручио торбе и прибор, а за ове поклоне свим првачићима из буџета града издвојено је 11.000 КМ.

Related posts

Злато на Мајским
музичким свечаностима

Derventski List

Дио Дубичке улице
сутра без струје

Derventski List

Дијелови града данас
и сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još