Друштво

Плесна свечаност 1. јуна на Тргу ослобођења

Завршна манифестација пројекта „Растимо уз плес“, чији је носилац вртић „Трол“, биће одржана у сриједу, 1. јуна, испред зграде Градске управе на Тргу ослобођења.

Свечаност је заказана у десет часова, а Дервенћанима ће се представити 400 најмлађих плесача који су у посљедња три мјесеца савладавали плесне кораке и кореографије.

У пројекту београдске плесне асоцијације „Растимо уз плес“ који је одобрило Министарство просвјете и културе, Дервента учествује први пут, а часове плеса током три мјесеца похађало је око 250 Дервенћана предшколског и школског узраста. Њима ће се, на завршној свечаности, придружити и вршњаци из Модриче и Шамца и приуштити незабораван плесни спектакл суграђанима.

Директорица „Трола“ Гордана Симић, која је и водитељ програма у нашем граду, подсјетила је да је основни циљ пројекта да се код дјеце пробуди осјећај за ритам и да се дјеца у раном дјетињству играјући и забаве. Додала је да је први човјек плесне асоцијације Радомир Крсмановић на првом семинару обучио васпитаче и учитеље основним плесним корацима, када су заједно вјежбали кореографије које су малишани упијали два пута седмично.

– Осим „Тролу“, који је водитељ пројекта, лиценца за пројекат стигла је и на адресе основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“ – истакла је Симићева.

Осим ђака двије основне школе, „Троловаца“, малишана из припремног програма, у пројекат су се укључили и родитељи дјеце из вртића, као и средњошколци, а пројекат је подржао и градоначелник Милорад Симић.

Related posts

Низом прочитаних наслова његују културу читања

admin

Симићева номинована за награду за иновативан приступ раду

admin

Додјела награда побједницима сутра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još