ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПЛЕСНА СМОТРА ОКУПИЛА 380 МЛАДИХ УМЈЕТНИКА

Први пут у нашем граду данас је одржан Куп града Дервента у латиноамеричким плесовима на којем је наступило више од 380 плесача из БиХ и Хрватске.
Организатор цјелодневне смотре младости, љепоте и грације је Плесни клуб „Ритам“ из Српца, који већ неколико година ради на подручју наше општине.

Предсједник тог клуба, уједно и предсједник Савеза спортско-плесних клубова БиХ Бранко Савановић истакао је да се ради о такмичењу на нивоу савеза, те да је имало међународни карактер.
– Поред клубова их БиХ који су се здрушно одазвали на ово такмичење, имали смо клубове из Петриње, Загреба и Сплита из Хрватске. Укупно је наступило 16 плесних клубова. Такмичење се одвијало у неколико фаза па смо ујутро имали модерне плесове, након тога школску лигу, те квалификациони турнир, такмичење група и формација и на крају Куп у латиноамеричким плесовима. Надам се да ће ово такмичење прерасти у традиционално и да ћемо већ идуће године под покровитељством општине Дервенте и начелника Милорада Симића имати један озбиљан турнир за који ћемо се побринути да окупи такмичаре из 5-6 земаља – рекао је Савановић захваливши се начелнику који је препознао значај овакве смотре и без чије подршке ово такмичење не би било могуће.
Симић је истакао да је за први пут итекако успјешно одржана ова смотра и да је Дервента положила један важан испит, а организаторима је честитао.
– Желим да и ово данашње такмичење у Спортском центру постане традиција, као што је то на истом мјесту постао Сајам привреде и туризма. Желим да ови млади људи диљем Хрватске и БиХ кажу како су се осјећали овдје, како смо их дочекали, а за 12-20 година ту ће бити нови клинци и нови људи, и да то не буде само моја унука која је плесач и чиме се јако поносим, него и многе наше унуке – рекао је Симић истакавши да је Дервента де факто и де јуре Европа али да не знамо препознати значај оваквих ствари и не знамо им се суштински приближити.
Укупно 21 такмичар из Дервенте наступио је на такмичењу, а само су Ивана Симић и Срђан Јефтић, који су плесни пар већ пет година, представљали наш град у Купу. Четрнаестогодишњакиња Ивана је на првом представљању у свом граду истакла да је осјећај диван јер својим суграђанима може да покаже резултат свог петогодишњег рада. Нада се да ће да напредује у плесу и да ће једног дана бити тренер и на тај начин бавити се плесом.
Финални дио такмичења, односно Куп Дервенте, отворио је гост из Уједињених арапских емирата шеик Талиб бин Сакр ал Касими који са својим сарадницима борави у Дервенти. Он је истакао да му је част што је имао могућност да присуствује овом плесном догађају, а да би волио да се Дервента приближи његовим сународницима и постане пожељна за туристе из Емирата.
– Заиста ми је драго што сам данас у прилици да будем дио овог дешавања, које је веома интересантно и спаја људе и народе. Волио бих да ово постане препознатљиво такмичење које ће окупљати све више учесника. Ово заиста лијеп, чист и пријатан град у којем сам примљен изузетно лијепо и добро и желио бих да сарађујемо и са начелником општине пронађем могућности за то, тако да ћемо о томе разговарати у сваком случају – рекао је шеик ал Касими.

Побједници
Побједници првог Купа града Дервента у латиноамеричким плесовима су Магдалена Видас и Јаков Бјелац и СПК „Петриниа“ из хрватског града Петриње, а на другом мјесту су њихови земљаци из Сплита Марка Марки и Давид Љевар, чланови клуба „Ламбада“. Преостала четири мјеста заузели су чланови плесног клуба „Асторија“ из Сарајева.

 

Related posts

Пчеле на најљепши начин
враћају пружену пажњу

Derventski List

Грађани БиХ без ограничења само у три земље

admin

Дервента, Прњавор и Добој добили по возило за услуге сестринства

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još