Друштво

Све мање купаца половне робе

Продавнице половне робе броје све мање купаца, што продавци објашњавају смањеном куповном моћи становништва, али и слабијим асортиманом с обзиром на немогућност набавке робе у иностранству, због мјера и рестрикција на границама.

Да и ова област осјећа посљедице пандемије корона вируса потврдили су у свим радњама са половном робом у Дервенти, истичући да једино још могу рачунати на сталне муштерије. Дервенћани су, додају, очигледно помијенили приоритете, па избјегавају шопинг одјеће, чак и у повољнијим „second hand“ радњама, а купци из иностранства, који су махом љети пунили касе овим радњама, све су рјеђи.

– Број муштерија је доста мањи откако је проглашена пандемија. Ранијих година смо имали и доста купаца из иностранства, сада су то већином наше сталне муштерије, али и они мање купују – казала је власница продавнице половне робе Дара Чокић додавши да је почела набавка гардеробе за јесењу сезону.

Од пазара сталних муштерија опстаје и продавница „Second hand butik family“, која се базира на продају половне робе на килограм.

– Посао је доста опао, Додуше, имамо и мањак робе, због проблема при увозу и рестрикција и мјера које су уведене због корона вируса – казали су у овој радњи која купцима нуди робу познатих свјетских брендова.

– Што се тиче брендова, највише имамо комаде модних кућа „Zara“, „H&M“, „Bershka“, „Primark“, „Tom Tailor“ и других. До сада није било поскупљења, тако да је килограм одјеће још увијек десет марака, укључујући и свечане хаљине и параване, док се обућа и торбе плаћају по комаду, а завјесе коштају пет марака – појаснили су из „Second hand butik family“.

Власник продавнице „Пирамида“ Маринко Мрђа, који у понуди има полован и нов асортиман робе, каже да највећа потражња влада за радним одијелима.

– Купци су, прије пандемије, долазили доста опуштенији, а сада се очигледно боје потрошити на гардеробу, па их је упола мање него раније. Најтраженија су радна одијела, па често не можемо испратити потражњу, јер робу набављамо из Њемачке – објаснио је Мрђа додавши да је, што се тиче цијена, купцима на располагању гардероба од марку па надаље.

Асортиман

Због шароликог асортимана, који укључују модне брендове који Дервенћанима нису доступни у њиховом граду, али и ниских цијена, роба из „друге руке“ већ годинама има своје поштоваоце у Дервенти.

– Редовно обиђем и прегледам понуду ових радњи, јер се заиста могу пронаћи квалитетни, и прије свега, повољни комади одјеће. Дјеци редовно у овим продавницама купујем скафандере, а себи квалитетну, чак нову, обућу – казала је суграђанка додајући да је предност ових радњи и у томе што имају уникатну одјећу.

Related posts

ЛОВ НА ДИВЉАЧ У ПУНОМ ЈЕКУ

admin

Представнице „Трола“ на стручној конференцији у Коњицу

admin

Трећа овогодишња акција даривања крви 18. новембра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još