ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Плес и позитивна енергија испунили град

Импресиван призор око 400 расплесаних малишана испунио је данас Тргу ослобођења у Дервенти и то захваљујући завршној манифестацији пројекта „Растимо уз плес“.

Иако је првобитно намијењен дјеци узраста од три до шест година, односно малишанима из вртића „Трол“, припремног програма у години пред полазак у школу, нижих разреда основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“, плесним кореографијама придружили су се и  средњошколци из Стручне и техничке школе и Средњошколског центра „Михајло Пупин“ и родитељи „Троловаца“. При томе, Дервента је дио плесног подијума на тргу уступила и гостима из предшколских установа „Наша радост“ из Модриче и „Радост“ из Шамца.

Сви они су протекла три мјесеца савладавали плесне кораке којим је аутор пројекта Радомир Крсмановић из Дечије плесне асоцијације из Београда на првом часу обучио наставнике и васпитаче, а они даље преносили знање дјеци. Такође, подршку у савладавању плесних корака имали су и од Иване Симић координатора плесне асоцијације за добојску регију, која је у пару са Срђаном Јефтићем и отворила плесну свечаност.

Директорица вртића „Трол“, који је носилац пројекта, Гордана Симић подсјетила је да у пројекту „Растимо уз плес“, који је одобрило Министарство просвјете и културе, Дервента учествује први пут.

– Ова завршна манифестација резултат је тромјесечног програма који организује Дечија плесна асоцијација, а реализовао га је вртић „Трол“ који је заједно са двије основне школе добио лиценцу. Срећна сам што смо окупили 400 малишана, од којих је више од 250 из Дервенте, а придружили су нам се и малишани из Модриче и Шамца – рекла је Симићева захваливши се свима који су подржали овај пројекат.

Директорица Основне школе „19. април“ Елвира Миљић казала је да је велики број ђака ове школе био дио пројекта.

– Наша школа је један од носилаца лиценце и пресрећна сам јер је велики број наше дјеце укључен у овај пројекат. Захвална сам директорици „Трола“ на иницијатива и сматрам да су сви учесници у пројекту урадили велику ствар за ову дјецу – рекла је Миљићева.

Плесној свечаности присуствовали су и градоначелник Милорад Симић, представници јавне управе, координатор пројекта за БиХ Алија Лапо и други гости, те бројни суграђани који су пратили плесне кореографије учесника манифестације.

Плесна асоцијација

Напредак малишана испратио је и координатор Дечије плесне асоцијације Радомир Крсмановић, који је изразио задовољство постигнутим резултатима.

– Широм бивше Југославије одржава се ова манифестација већ 15 година, а циљ је да деца плешу и дајемо све од себе да поново окупимо децу из свих бивших држава. Веома сам срећан што сам овде, гдје сам видио да је организација професионална. Радите праву ствар и желим вам срећу у томе – рекао је Крсмановић додавши да плес дјеци пружа много више од игре, а то су љубав, радост, весеље и дружење.

 

 

 

Related posts

Новогодишњи базар заблистао
бојама креативности

Derventski List

Осињски крај ближе градској води

admin

СТАРТУЈЕ ФУТСАЛ КАРАВАН, ИЗВУЧЕНЕ ГРУПЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još